Šport > Nogomet
162 ogledov

V madridskem nalivu po gol na vsaki strani

Karim Benzema Real Madrid Chelsea Epa
Prva polfinalna tekma Lige prvakov se je končala z remijem.

Nogometaši madridskega Reala in Chelseaja so se na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov razšli z neodločenim izidom (1:1).

Ajax navijači Foto/Video Šport Kultni klub osupnil z dresi v čast Bobu Marleyu

Real Madrid, rekorder po številu naslovov v Ligi prvakov, lovi pa svoj prvi finale tega tekmovanja v zadnjih treh letih, je kot favorit na svojem rezervnem igrišču pričakal Chelsea, ki je leta 2012 osvojil evropsko krono. A te vloge ni upravičil, tako da je Chelsea prišel do ugodnega razpleta pred povratno tekmo, a v tem dvoboju je vseeno še vse odprto.

V uvodnih minutah je londonska zasedba povsem prevladovala, Real pa deloval precej nebogljeno. Zato ni bilo presenetljivo, da je v deseti minuti sam pred domačimi vrati ostal Timo Werner, a se je izkazal Thibaut Courtois. Le štiri minute pozneje pa je Chelsea tudi zasluženo povedel, ko je Christian Pulišić preigraval v kazenskem prostoru, obšel tudi Courtoisa in zadel za 1:0. Postal je prvi Američan z golom v polfinalu tega tekmovanja.

V 22. minuti so v močnem nalivu prvi nevaren napad izpeljali tudi Madridčani, s strelom s približno 18 metrov ga je zaključil Karim Benzema, žoga pa je na koncu oplazila vratnico. Je pa v 29. minuti Francoz le zadel za 1:1, potem ko je sprejel žogo in nato iz prve zadel v osrčju kazenskega prostora. To je bil njegov 71. gol v Ligi prvakov, na četrtem mestu večne lestvice se je izenačil z Raúlom Gonzálezom. Pred njima so le Cristiano Ronaldo (134), Lionel Messi (120) in Robert Lewandowski (73).

Karim Benzema Real Madrid Chelsea | Avtor: Epa Epa

V drugem polčasu dolgo časa ni bilo kakšne velike priložnosti na eni ali drugi strani, nekaj več so se trudili Angleži, a v zahtevnih razmerah in konstantnem dežju šele v 79. minuti sprožili omembe vreden strel, in sicer je s prostega strela poskusil Hakim Ziyech, a Courtois ni imel težav. Pozneje pa so pritisnili domači, med drugim je Toni Kroos v 87. minuti poskusil s strelom, žoga pa je končala malo mimo vrat, tako da sta se ekipi razšli brez zmagovalca.

V sredo ob 21. uri bo na sporedu še prvi del drugega polfinala, merila se bosta Paris Saint-Germain in Manchester City.

Liga prvakov, polfinale (prvi tekmi):

Real Madrid - Chelsea 1:1 (1:1)
Benzema 29.; Pulišić 14.

SREDA:
Paris SG - Manchester City

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice