Šport > Nogomet
1974 ogledov

Preslab za tretjeligaša, živel od državne pomoči, zdaj v polfinalu Lige prvakov

Edouard Mendy Profimedia
Prava filmska zgodba vratarja Chelseaja.

Pred vsega sedmimi leti je Edouard Mendy prejel odpoved od takratnega francoskega tretjeligaša Cherbourga, zaradi česar je moral eno sezono preživeti celo brez kluba...

Danes pa bo ta izjemni senegalski vratar eden glavnih adutov londonskega velikana Chelseaja na polfinalni tekmi Lige prvakov proti Real Madridu!

Edouard Mendy | Avtor: Profimedia Profimedia

Po Mendyjevi zgodbi, ki dokazuje, da se nikoli ne smemo predati ter opustiti svoje sanje, bi lahko posneli pravi celovečerni film.

Mendy je namreč leta 2014 ostal brez kluba v trenutku, ko je moral skrbeti za svoje nosečo dekle, tako da je par živel od državne pomoči za nezaposlene.

"Če bi mi kdo pred šestimi leti rekel, da bom pristal tukaj, ga sploh ne bi poslušal. Dvomil sem, če se sploh splača nadaljevati, nato pa sem dobil sporočilo svojega agenta, naj se pridružim svojemu matičnemu klubu Le Havru, da z njim vsaj treniram," se je temačnih časov spominjal Mendy.

Edouard Mendy | Avtor: Profimedia Profimedia

Po enem letu neigranja se je Senegalec preselil v rezervno ekipo Marseilla, za katero je v celem letu zbral vsega 8 nastopov. A kljub vsemu mu je ravno prestop k temu francoskemu velikanu rešil kariero.

"Celo leto sem dopoldne treniral pri Le Havru, popoldne pa sva z bratom trenirala v telovadnici. Dekle je bilo noseče, denarna pomoč za neposlene pa ni bila dovolj za preživetje. Želel sem si že poiskati drugačno službo, nato pa sem dobil ponudbo Olympique Marseilla in to me je rešilo."

Mendy je po enem letu neigranja ponovno začel dobivati plačo, obenem pa so ga kljub redkim nastopom opazili pri Reimsu, kjer so se odločili, da mu ponudijo priložnost.

Edouard Mendy | Avtor: Profimedia Profimedia

Tu pa je izjemni Senegalec končno uspel dokazati vso svojo kvaliteto. V svoji drugi sezoni je bil eden ključnih členov v Reimsovi zmagoviti sezoni, ko so osvojili drugo francosko ligo ter se tako prebili v elitno francosko tekmovanje.

Tudi v najmočnejši francoski ligi je Mendy pri Reimsu naravnost blestel, tako da ga je že po eni sezoni igranja na najvišji ravni odkupil Rennes, kateremu je pomagal do neverjetnega tretjega mesta v ligi ter vstopnice za Ligo prvakov!

Edouard Mendy | Avtor: Profimedia Profimedia

Tu pa se v našo zgodbo vplete londonski velikan Chelsea, ki se je vse od odhoda Petra Čecha mučil v iskanju prvega vratarja. V dresu londonskih Modrih se ni ravno izkazal Thibaut Courtois, ki je na koncu celo izsilil prestop v Real Madrid, še dosti huje pa je bilo po prihodu Kepe Arrizabalage, ki je ves čas veljal za najšibkejši del Chelseajeve ekipe.

Kot kaže pa so pri Blues končno rešili svoje težave z vratarji, saj Mendy naravnost blesti že celotno sezono in je eden glavnih adutov novega trenerja Modrih Thomasa Tuchela pri iskanju poti na evropski prestol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice