Šport > Nogomet
2435 ogledov

Drugič zapored v finalu: "Ko je prišel, smo bili deveti!"

Thomas Tuchel Chelsea Epa
Odločitev ruskega lastnika Romana Abramoviča, da se odpove klubski legendi Franku Lampardu in ga zamenja s 47-letnim Nemcem se je v sredo zvečer poplačala.

Nemški nogometni strateg Thomas Tuchel bo 29. maja v Istanbulu drugič zaporedoma sedel na klopi moštva v finalu Lige prvakov. Pet mesecev po odhodu iz PSG se mu je v finale uspelo prebiti z londonskim Chelseajem, ki je na sredini povratni tekmi premagal (2:0) madridski Real za skupno zmago s 3:1.

Tuchel se je po slabših predstavah pariškega velikana na božični večer znašel brez delodajalca, a ni trajalo dolgo, da je našel novo sredino. Klic Chelseaja januarja je bil zanj "najlepše darilo pod drevescem", piše francoska tiskovna agencija AFP. Londonski klub je po številnih nakupih v lanskem poletnem prestopnem roku iskal zamenjavo za Franka Lamparda, ki na zelenici ni uspel unovčiti več kot 250 milijonov evrov vlaganj v igralski kader. 

V finalu Lige prvakov se bosta tako drugič v treh letih pomerila angleška kluba. Chelseaju bo v Istanbulu nasproti stal Manchester City, ki je v torek potrdil zmago nad PSG in s tem preprečil možnost, da bi se Tuchel v finalu pomeril proti svojemu nekdanjemu klubu.

Timo Werner Chelsea Real Madrid LP Liga prvakov Šport V Carigradu angleški finale za evropsko krono

Z uspehom Chelseaja, ki bo v finalu igral prvič po zmagi leta 2012, je Tuchel le štiri mesece po menjavi delodajalcev potrdil status enega najboljših trenerjev v Evropi, piše AFP. Pod njegovim vodstvom so modri izgubil le dvakrat na 24 tekmah, v angleškem prvenstvu so na četrtem mestu in na poti, da se tudi s porazom v Istanbulu neposredno uvrstijo v Ligo prvakov za prihodnjo sezono.

"Ko se nam je pridružil smo bili deveti v ligi, zdaj igramo za vse. Smo med najboljšimi štirimi v angleški ligi, lahko zmagamo v Ligi prvakov in tudi v pokalu FA," je izpostavil nemški napadalec Timo Werner, ki je v 28. minuti sredine tekme dosegel prvi zadetek za Chelsea.

Ena od ključnih nalog Tuchla po njegovem prihodu v zahodni London je bilo izvleči več iz Wernerja in še enega Nemca v vrstah Chelseaja Kaija Havertza. Pri prvem golu sta sodelovala oba: zviti lob Havertza se je odbil od okvirja gola na glavo Wernerja, ki je žogo pospravil v mrežo.

Aleksander Čeferin Brez milosti Šport Čeferinova Uefa pripravlja hude kazni za Real, Barcelono in Juventus

Chelsea bi v drugem polčasu lahko povečal prednost, a ni izkoristil nekaj izvrstnih priložnosti. Namesto tega je Madrid vse do pet minut pred koncem rednega dela bil v položaju, da bi z zadetkom izsilil podaljšek. To je sicer jezilo Tuchla, ki je vendarle lahko bolj mirno zadihal, ko je za vodstvo 2:0 zadel Mason Mount.

"Uspeli smo obdržati koncentracijo, osredotočenost in pozitivno energijo na igrišču. Bili smo izjemni in zmaga je zaslužena," je po tekmi ocenil Tuchel. Z njim se je strinjal tudi trener Reala Zinédine Zidane: "Mi smo se borili in poskušali, a oni so zasluženo zmagali."

Eden Hazard Chelsea Madrid Video Šport Že tako ga ne marajo, zdaj je izgubil kompas!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice