Šport > Nogomet
391 ogledov

Kritiki raztrgali oba zvezdnika Parižanov

neymar Epa
V francoskih medijih močno odmeva boleč poraz PSG-ja proti Manchester Cityju. Na udaru sta se znašla predvsem zvezdnika domače ekipe Neymar in Kylian Mbappe.

Paris Saint-Germain si je z bledo predstavo v drugem polčasu obračuna lige prvakov z Manchester Cityjem prislužil številne kritike doma in širom Evrope. Varovanci Mauricia Pochettina so sicer povedli z zadetkom Marquinhosa, nato pa v drugem polčasu prejeli dva gola.

Ob razpadu igre pariškega velikana so bili še zlasti neprizanesljivi kolegi priznanega francoskega časnika L'Equipe.

manchester city Liga prvakov Šport Silovit odgovor Cityja v drugem polčasu

mbappe | Avtor: Epa Epa
Francoski novinarji so bili najbolj kritični od Kyliana Mbappeja, kateremu so podelili skromno oceno 3/10. "Napadalec PSG-ja je bil popolnoma odsoten. Proti Cityju ni imel niti ene konkretne priložnosti, v napadalnih akcijah pa je bil eno veliko razočaranje," so zapisali.

Prizanašali niso niti Neymarju. "Neymar ni bil dorasel nalogi ne z nogometnega ne s psihološkega vidika," je izjavil Jerome Rothen, nekdanji krilni nogometaš PSG-ja in strokovni komentator mreže RMC Sport. "Neymar je genij, sem prvi, ki to reče naglas, a ko začne izgubljati žogo in preneha igrati v prid ekipe, to postane nesprejemljivo. Še posebej če se obenem spravlja na svojega soigralca (Mitchela Bakkerja, op. a.), ki je odigral eno boljših tekem. Upam, da bosta športni direktor Leonardo in trener Mauricio Pochettino naredila konec takemu obnašanju," je dodal.

 | Avtor: Epa Epa

Neusmiljene kritike so padale tudi po vratarju Keylorju Navasu, ki je bil glavni krivec za izenačujoči zadetek Kevina de Bruyneja.

"Dobro je posredoval pri strelih Bernarda Silve in Phila Fodena, pri zadetku Kevina de Bruyneja pa je bil pasiven in neodločen," so zapisali v L'Equipe. "Vsaj pri prostem strelu Riyada Mahreza mu ne moremo očitati krivde," so dodali.

navas gol mreža de bruyne Bizarno Šport Predložek De Bruyneja, o katerem govori ves svet

Nekdanji trener Arsenala Arsene Wenger je za beIN Sport komentiral: "Drugi zadetek je na takšnem nivoju nesprejemljiv. Ni prvič, da so igralci obrnili hrbet, City pa je to s pridom izkoristil. PSG je v drugem polčasu prenehal napadati. Ali so igralcem pošle moči? Po izenačenju so povsem izgubili kompas in začeli z brezlgavo agresijo. Po izenačenju na 1:1 so v letošnji sezoni izgubili že kar nekaj tekem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.