Šport > Nogomet
1275 ogledov

Silovit odgovor Cityja v drugem polčasu

manchester city Epa
Manchester City je z dvema goloma v gosteh tlakoval pot v finale lige prvakov. Vodilna ekipa angleške lige je na prvi polfinalni tekmi v Parizu po preobratu premagala PSG (1:2).

Finale pred finalom, kot so mnogi poimenovali polfinalni dvoboj lanskih finalistov iz Pariza in gostov iz Manchestra, ki so drugič v zgodovini med četverico, je na prvi tekmi več veselja prinesel Cityju. Ta je v drugem polčasu poskrbel za preobrat in lepo popotnico za povratni obračun. Obenem je angleška zasedba še naprej edina, ki v tej sezoni lige prvakov ne pozna poraza, ima deset zmag in remi.

Parižani so bili večino prvega polčasa konkretnejši tekmec, prvič je bilo nevarno v 13. minuti po poskusu Neymarja, dve minuti pozneje pa je po podaji Anglea Di Marie iz kota z desne strani z glavo zadel Marquinhos za vodstvo Francozov.

Ti so zagrozili tudi v 28. minuti po poskusu Leandra Paredesa z glavo, medtem ko so Angleži nase opozorili predvsem v 21. minuti prek Bernarda Silve in predvsem v 42., ko je imel Phil Foden povsem odprt strel na robu kazenskega prostora, toda Keylor Navas je njegov poskus po sredini ukrotil.

City, ki je igral brez pravega napadalca, je v uvodu drugega polčasa zaigral odločneje, a znova brez kake prave nevarnosti za Navasa, v 61. minuti pa je vendarle s "škarjicami" poskusil Kevin De Bruyne, vendar je zgrešil cilj.

Belgijski reprezentant pa je ob močnem pritisku Angležev izenačil v 64. minuti, ko je z leve strani poslal na videz nenevarno podajo v kazenski prostor, vendar je ta presenetila Navasa, ki je pričakoval skok branilcev, toda žoga je vse preletela in na koncu končala v mreži.

Sedem minut pozneje pa so Angleži poskrbeli za preobrat. Riyad Mahrez je namreč zadel s prostega strela, ko je žogo poslal skozi živi zid mimo nemočnega Navasa. Ta je moral v 75. minuti posredovati še po Fodenovem poskusu z glavo, njegovi soigralci pa so ob visokem pritisku Cityjevih igralcev imeli precej težav z organizacijo igre.

V še večjih težavah so se znašli domači v 78. minuti, saj je Idrissa Gueye s hrbta s podplatom startal v Ilkaya Gündogana in si posledično prislužil rdeči karton.

 | Avtor: Epa Epa

Mahrez je imel priložnost v 84. minuti prvi unovčiti še številčno prednost, a je zgrešil cilj, tri minute zatem je znova streljal še Foden, vendar spet žogo poslal točno v vratarja Parižanov.

PSG je v osmini finala izločil Barcelono, v četrtfinalu pa Bayern, City pa je izločil Borussio Mönchengladbach in Borussio Dortmund. Finale bo 29. maja v Istanbulu.

guardiola Guardiola Šport "Ne morem spati zaradi Neymarja in Mbappeja"

Liga prvakov, polfinale, 1. tekma:

PSG - Manchester City 1:2 (1:0)
Marquinhos 15.; De Bruyne 64., Mahrez 71.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.