Šport > Nogomet
637 ogledov

"Ne morem spati zaradi Neymarja in Mbappeja"

guardiola Epa
Manchester City se bo v prvem polfinalu lige prvakov pod taktirko Pepa Guardiole pomeril z lanskim finalistom PSG-jem.

Nogometaši Paris Saint-Germaina in Manchester Cityja bodo drevi ob 21. uri igrali svojo prvo polfinalno tekmo v ligi prvakov.

PSG je v osmini finala izločil Barcelono, v četrtfinalu pa Bayern, City pa je izločil Borussio Mönchengladbach in Borussio Dortmund. Tekmo bodo sodili Nemci Felix Brych, Mark Borsch in Stefan Lupp.

Sinjemodri so si izborili prvi finale lige prvakov, odkar je trenerski stolček leta 2016 zasedel Pep Guardiola. Španski strateg je na torkovem druženju z novinarji priznal, da ob misli na zvezdniški dvojec Neymar / Kylian Mbappe v noči na sredo bržkone ne bo mogel zatisniti očesa.

"Verjamem v kvaliteto teh dveh nogometašev, sta naravnost izjemna. Sinoči sem se poskušal naspati. To mu je uspevalo samo, če nisem preveč razmišljal o njima. Res sta izjemna nogometaša, naravnost vrhunska. Obrambne strategije pri njima ne bodo delovale, ker sta predobra. Poskušali ju bomo ustaviti tako, da bomo igrali in branili kot ekipa," je razkril eden najbolje plačanih trenerjev na svetu.

mbappe neymar | Avtor: Epa Epa

"Protinapadi bodo neizbežni. Morali se bomo nekoliko prilagoditi, vendar bi bilo nesmiselno spreminjati našo identiteto, potem ko smo se šele drugič v naši zgodovini uvrstili v to fazo tekmovanja. Prepričan sem, da bomo igrali tako, kot znamo, in si priigrali dober rezultat pred povratno tekmo. Če bomo imeli posest žoge, potem bomo našli tudi pravo ravnotežje. Protinapadom se bo nemogoče izogniti. Neymar, Mbappé, Ángel Di María, Marco Verratti, Marquinhos imajo preveč orožij. Vajeni so igrati proti ekipam, ki se znajo braniti 90 minut. Proti takšni ekipi se ni pametno braniti, temveč bomo morali vsiliti našo igro, tako kot to počnemo že zadnjih pet let," je napovedal španski strateg.

pochettino | Avtor: Epa Epa

Trener PSG-ja Mauricio Pochettino, ki je predlani izločil Man City s Tottenhamom, je pred novim spopadom z Guardiolo, s katerim sta si večkrat pomerila tudi v Premier League, dejal: "To ni osebna bitka med mano in Pepom. Tekma nima nobenega osebnega pomena. Gre za obračun dveh kvalitetnih ekip. Guardiola je eden najboljšh trenerjev na svetu, če ne kar najboljši. Zelo ga občudujem, ne samo zaradi lovorik, ki jih je osvojil, temveč tudi zaradi zapuščine, ki jo gradi v svetu nogometa."

Že v torek je Real Madrid v drugem polfinalnem paru gostil Chelsea in igral 1:1. Povratna tekma teh dveh tekmecev bo 5., PSG in Cityja pa 4. maja.

Finale bo 29. maja v Istanbulu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice