Šport > Nogomet
2188 ogledov

Predložek De Bruyneja, o katerem govori ves svet

navas gol mreža de bruyne Profimedia
Belgijski nogometaš je želel žogo podati pred vrata PSG-ja, a pri tem premagal nič hudega slutečega Keylorja Navasa.

Prva polfinalna tekma lige prvakov med Paris Saint-Germainom in Manchester Cityjem je bila tekma dveh polčasov. Potem ko je bila v prvem delu pobuda na strani Parižanov, so gostje v nadaljevanju zagospodarili na zelenici in prišli do velikega preobrata.

Meščani so dobili krila po dobri uri igre, ko je po zmedi v kazenskem prostoru PSG-ja vratarja Keylorja Navasa s poskusom predložka nepričakovano premagal Kevin De Bruyne

manchester city Liga prvakov Šport Silovit odgovor Cityja v drugem polčasu

Sedem minut kasneje je zmagoviti zadetek s prostega strela dosegel Riyad Mahrez, ki mu je to čast prepustil De Bruyne. Dogovor med obema nogometašema se je izkazal za nadvse pametno naložbo. PSG je sicer povedel v 15. minuti, ko je bil po podaji iz kota Ángela di Maríe z glavo natančen Marquinhos.

"Odigrali smo dva različna polčasa. Tekmo smo dobro začeli in prevzeli nadzor, a PSG je neverjetno dobra ekipa. V konici imajo ogromno kvalitete. Škoda za prejeti zadetek, potem ko so imeli samo nekaj manjših priložnosti. Po 25 minutah smo spremenili način pokrivanja," je po tekmi povedal De Bruyne. 

kevin de bruyne | Avtor: Epa Epa

Po manjših taktičnih prilagoditvih v prvem polčasu je City na začetku drugega dela zaigral kot prerojen. "V drugem polčasu smo bili precej boljši. Ves čas smo vršili pritisk. Poslušali smo več igrati z žogo, kot nam je naročil Pep. V prvem polčasu smo preveč hiteli, prehitro smo želeli v napadalno polovico. V drugem delu smo prostor iskali bolj potrpežljivo. Ni lahko igrati proti PSG-ju. Kot ekipa smo lepo napredovali," je pojasnil belgijski vezist.

Kljub terenski prevladi Cityja je PSG vodil vse do 64. minute, ko je ob pomežiku fortune izenačil De Bruyne. "Prvi gol je bil sreča, vendar mislim, da smo odigrali izjemen drugi polčas. Žoga se je znašla v popolnem položaju. To je težka situacija za vratarja, saj je pričakoval, da jo bo nekdo odbil. Drugi gol Riyada je dobra novica za nas, a pred nami je še ena tekma."

"Riyad me je vprašal, če lahko on izvede prosti strel. Odvrnil sem mu, da lahko, če je dovolj samozavesten. Zaupam v svojo ekipo. Dosegel je gol. Kdo sem jaz, da bi se pritoževal?" se je smejalo zvezdniku Manchester Cityja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.