Bojevniki dobili Rakete, izgubili Curryja

Foto: EPA
Foto: EPA
Branilci naslova so v obračunu s Houston Rockets povedli s 3:1 v zmagah. San Antonio Spurs in Cleveland Cavaliers so se uvrstili v polfinale zahodne oziroma vzhodne konference.
Oglej si celoten članek

Košarkarji San Antonia in Clevelanda so se s skupnim izidom v zmagah 4:0 uvrstili v konferenčni polfinale lige NBA, aktualni prvaki Golden State pa so v dvoboju s Houstonom povedli s 3:1, a ostali brez prvega igralca Stephena Curryja, ki si je poškodoval koleno.

Curry se je vrnil v postavo Golden State potem, ko je počival zaradi poškodbe gležnja, vendar je bila vrnitev zelo kratka. Tik pred odmorom mu je na spolzkem parketu spodrsnilo in z bolečinami v kolenu je odšepal z igrišča. Navijači Warriors so v pričakovanju zdravniških testov, ki bodo razkrili naravo poškodbe. Kljub odsotnosti prvega strelca je Golden State zmagal s 121:94.

Warriors so zadeli 21 trojk, kar je nov rekord lige NBA v končnicah, izstopali pa so Klay Thompson s 23 točkami, Andre Iguodala, ki jih je dosegel 22, in Draymond Green z osemnajstimi. Peta tekma bo v sredo v Oaklandu.

San Antonio in Cleveland sta prvi ekipi, ki sta uspešno preskočili prvi krog končnice. Spurs so izločili Memphis, Cleveland pa Detroit. Najbolj prepričljivo je nalogo v prvem krogu končnice opravil San Antonio. Na zadnji tekmi je slavil s 116:95, v polfinalu na zahodu pa ga čaka boljši iz partije Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks, kjer slednji zaostaja 1:3.

Junak Cavaliers je bil Kyrie Irving (31 točk), ki je 42 sekund pred koncem zadel, kar se je na koncu izkazalo, odločilno trojko, hkrati pa v zadnjem napadu onemogočil poskus Reggieja Jacksona za zmago Detroita. LeBron James je zbral 22 točk in 11 skokov. Cleveland se bo v drugem krogu pomeril z zmagovalcem dvoboja Boston - Atlanta. Izid je poravnan na 2:2.

Slovenski zvezdnik Goran Dragić je danes počival, saj ga četrta tekma v dvoboju s Charlottom čaka v noči iz ponedeljka na torek. Izid je 2:1 za Miami.

Scott ni več trener LA Lakers

Vodstvo Los Angeles Lakers je odločilo, da ne bo podaljšalo sodelovanja s trenerjem Byronom Scottom, ki je podpisan pod najslabšo sezono v zgodovini franšize, saj je zabeležil zgolj 17 zmag in 65 porazov.

"Radi bi se zahvalili Byronu za vloženo delo, predanost in vdanost v zadnjih dveh letih, toda odločili smo se, da je v tem trenutku najboljša sprememba," je povedal generalni direktor Mitch Kupchak in dodal, da so jezerniki že začeli z iskanjem novega stratega.

Scott je v dveh letih z Los Angelesom zmagal le na 38 tekmah, izgubil jih je 126.

Liga NBA, končnica, izidi:

Vzhod:

Boston Celtics - Atlanta Hawks 104:95* /2:2/
Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 98:100 /0:4/


Zahod:

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 95:116 /0:4/
Houston Rockets - Golden State Warriors 94:121 /1:3/


* - podaljšek

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.