Šport > Košarka
42 ogledov

Bojevniki dobili Rakete, izgubili Curryja

stephen curry EPA
Branilci naslova so v obračunu s Houston Rockets povedli s 3:1 v zmagah. San Antonio Spurs in Cleveland Cavaliers so se uvrstili v polfinale zahodne oziroma vzhodne konference.

Košarkarji San Antonia in Clevelanda so se s skupnim izidom v zmagah 4:0 uvrstili v konferenčni polfinale lige NBA, aktualni prvaki Golden State pa so v dvoboju s Houstonom povedli s 3:1, a ostali brez prvega igralca Stephena Curryja, ki si je poškodoval koleno.

Curry se je vrnil v postavo Golden State potem, ko je počival zaradi poškodbe gležnja, vendar je bila vrnitev zelo kratka. Tik pred odmorom mu je na spolzkem parketu spodrsnilo in z bolečinami v kolenu je odšepal z igrišča. Navijači Warriors so v pričakovanju zdravniških testov, ki bodo razkrili naravo poškodbe. Kljub odsotnosti prvega strelca je Golden State zmagal s 121:94.

Warriors so zadeli 21 trojk, kar je nov rekord lige NBA v končnicah, izstopali pa so Klay Thompson s 23 točkami, Andre Iguodala, ki jih je dosegel 22, in Draymond Green z osemnajstimi. Peta tekma bo v sredo v Oaklandu.

San Antonio in Cleveland sta prvi ekipi, ki sta uspešno preskočili prvi krog končnice. Spurs so izločili Memphis, Cleveland pa Detroit. Najbolj prepričljivo je nalogo v prvem krogu končnice opravil San Antonio. Na zadnji tekmi je slavil s 116:95, v polfinalu na zahodu pa ga čaka boljši iz partije Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks, kjer slednji zaostaja 1:3.

Junak Cavaliers je bil Kyrie Irving (31 točk), ki je 42 sekund pred koncem zadel, kar se je na koncu izkazalo, odločilno trojko, hkrati pa v zadnjem napadu onemogočil poskus Reggieja Jacksona za zmago Detroita. LeBron James je zbral 22 točk in 11 skokov. Cleveland se bo v drugem krogu pomeril z zmagovalcem dvoboja Boston - Atlanta. Izid je poravnan na 2:2.

Slovenski zvezdnik Goran Dragić je danes počival, saj ga četrta tekma v dvoboju s Charlottom čaka v noči iz ponedeljka na torek. Izid je 2:1 za Miami.

Scott ni več trener LA Lakers

Vodstvo Los Angeles Lakers je odločilo, da ne bo podaljšalo sodelovanja s trenerjem Byronom Scottom, ki je podpisan pod najslabšo sezono v zgodovini franšize, saj je zabeležil zgolj 17 zmag in 65 porazov.

"Radi bi se zahvalili Byronu za vloženo delo, predanost in vdanost v zadnjih dveh letih, toda odločili smo se, da je v tem trenutku najboljša sprememba," je povedal generalni direktor Mitch Kupchak in dodal, da so jezerniki že začeli z iskanjem novega stratega.

Scott je v dveh letih z Los Angelesom zmagal le na 38 tekmah, izgubil jih je 126.

Liga NBA, končnica, izidi:

Vzhod:

Boston Celtics - Atlanta Hawks 104:95* /2:2/
Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 98:100 /0:4/


Zahod:

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 95:116 /0:4/
Houston Rockets - Golden State Warriors 94:121 /1:3/


* - podaljšek

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.