Bojevniki na krilih Curryja pometli z Jazz

Foto: EPA
Foto: EPA
Aktualni finalisti lige NBA Golden State Warriors so s 4:0 v zmagah izločili Utah Jazz in se uvrstili v finale zahodne konference.
Oglej si celoten članek

Stephen Curry je dosegel 30 točk ter z zmago nad Utah Jazz s 121:95 popeljal Golden State Warriors v konferenčni finale severnoameriške košarkarske lige NBA. Bojevniki so na zahodu gostitelje v Salt Lake Cityju izločili kar s 4:0 v zmagah, v naslednjem krogu pa jih čaka obračun z boljšim iz dvoboja med Houstonom in San Antoniom.

Bojevniki, prvaki lige NBA iz leta 2015, so brez poraza napredovali tudi iz prvega kroga končnice proti Portlandu.

"Ta čas nam gre po načrtih, tudi dobro igramo. Danes smo imeli priložnost, da zapečatimo skupno zmago in k sreči nam je uspelo," je po tekmi dejal Curry, ki je bil le eden od peterice z več kot desetimi točkami; Klay Thompson je k zmagi dodal 21 točk, Kevin Durant 18, blestel pa je tudi Draymond Green s 17 točkami, desetimi skoki in 11 podajami za trojni dvojček.

Za gostitelje iz olimpijskega Salt Lake Cityja je Gordon Hayward dosegel 25 točk.

Pri Utahu niso bili preveč razočarani, saj so prvič po štirih letih sploh nastopili v končnici prvenstva NBA, v drugem krogu pa prvič po letu 2010. "Za nas je bila to edinstvena izkušnja. Kar se je zgodilo, se je zgodilo. Tokrat so nas enostavno povozili," je dejal trener gostiteljev Quin Snyder.

Liga NBA, izidi:

Zahod

Utah Jazz - Golden State Warriors 95:121
Golden State se je s 4:0 v zmagah uvrstil v konferenčni finale

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.