Bojevniki obrambo naslova začeli z zmago nad Lakersi

Foto: Epa
Foto: Epa
V novo sezono lige NBA so zmagovito vstopili tudi Boston Celtics.
Oglej si celoten članek

Ekipa Boston Celtics je dobila uvodno tekmo nove sezone v ligi NBA, doma je premagala Philadelphio 76ers s 126:117. Boston je v finalu prejšnje sezone izgubil proti Golden State Warriors. Branilci naslova so bili prav tako uspešni, Los Angeles Lakers so premagali s 123:109.

Bojevniki so pred tekmo najprej dobili šampionske prstane, nato pa po slovesnem delu še navdušili domače ljubitelje košarke in zanesljivo zmagali. Najkoristnejši igralec finala v prejšnji sezoni, Stephen Curry, je z metom 10:22 iz igre dosegel 33 točk, pri tem je zadel vseh devet prostih metov in štiri trojke.

Nova sezona Dončić lovi Birda, James Abdul-Jabbarja Plemenit namen NBA legenda z žalostnim razkritjem: "Trpim za hudo boleznijo"

Predstavo je dopolnil s sedmimi podajami, šestimi skoki in štirimi ukradenimi žogami. Njegova ekipa je v tretji četrtini že vodila z 91:64, preden so Lakers z 38 točkami v zadnji četrtini omilili poraz.

Foto: Epa Za Los Angeles je zvezdnik LeBron James začel svojo dvajseto sezono v NBA in tekmo končal z 31 točkami (met 12:25), 14 skoki in osmimi podajami, Anthony Davis je dodal 27 točk (met 10:22), šest skokov, štiri ukradene žoge in dve blokadi.

Uradno prvo tekmo nove sezone so gledali v Bostonu, kjer je začasni trener Celtics Joe Mazzulla dosegel odmevno zmago, četudi je zvezdnik James Harden za 76ers dosegel 35 točk z zgolj petimi zgrešenimi meti iz 14 poskusov iz igre, zadel je vseh 12 prostih metov in imel še osem, skokov in sedem asistenc.

V dresu Bostona sta se s po 35 točkami izkazala Jayson Tatum in Jaylen Brown in imela skupaj 61 odstotni met iz igre, Tatum je ujel že 12 žog. Njun novi soigralec Malcolm Brogdon je vstopil s klopi in dokazal, da se je takoj vklopil v igro, v 24 minutah je dosegel 14 točk in štiri podaje.

Foto: Epa

V noči na četrtek bodo zaigrali tudi vsi trije Slovenci v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Dallas Luke Dončića bo prvo tekmo rednega dela igral na gostovanju pri ekipi Phoenix Suns, Chicago bo z Goranom Dragićem gostoval pri Miami Heat, Denver Vlatka Čančarja pa pri Utah Jazz.

Izida:
Boston Celtics - Philadelphia 76ers        126:117
Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 123:109
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.