Bojevniki po šokantnem porazu zdaj spet trdno v sedlu

Foto: Epa golden state warriors
Branilci naslova v prvem krogu končnice vodijo z 2:1 proti Los Angeles Clippers.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Golden State Warriros so na tretji tekmi končnice zahodne konference proti Los Angeles Clipers v Staples Centru visoko zmagali s 132:105 in v boju na štiri zmage povedli z 2:1. Pri dvakratnih zaporednih branilcih naslova se je z 38 točkami najbolj izkazal Kevin Durant, Stephen Curry je k zmagi dodal 21 točk, Andre Iguodala pa s klopi 15.

Neverjetno Imeli so 0,01% možnosti za uspeh

Na zahodu je bila še tekma San Antonio Spurs - Denver Nuggets, ki so jo s 118:108 dobili gostitelji, ki po treh tekmah v boju na štiri zmage vodijo z 2:1. Tudi četrta tekma dvoboja bo v Teksasu.

Teksaško ekipo je vodil 24-letni Derrick White, ki je s 36 točkami dosegel strelski rekord kariere, od tega je 26 košev dosegel v drugem polčasu. Poleg njega je še pet košarkarjev domače ekipe k zmagi prispevalo vsaj deset točk, največ pa DeMar DeRozan (25) in LaMarcus Aldridge (18).

Na edini tekmi vzhodne konference so košarkarji Philadelhia 76ers v gosteh s 131:115 premagali Brooklyn Nets in v zmagah povedli z 2:1. Junak večera je bil Ben Simmons z 31 točkami, Tobias Harris je k zmagi gostov, ki so igrali brez poškodovanega zvezdnika Joela Embiida, dodal 29 točk in 16 skokov.

Namesto Embiida, ki se je pred tekmo sicer ogreval, a so bile bolečine v kolenu prehude, je začel Greg Monroe in dosegel vedet točk in 13 skokov.

Za mrežice, ki so izgubile zadnji dve tekmi, potem ko so presenetljivo dobile uvodno tekmo v Philadelphii proti tretjim nosilcem, sta D'Angelo Russell in Caris LeVert vsak dosegla po 26 točk.

Liga NBA, izidi:

Vzhod:
Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 115:131
Philadelphia v zmagah vodi z 2:1

Zahod:
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 118:108
San Antonio v zmagah vodi z 2:1

LA Clippers - Golden State Warriors 105:132
Golden State v zmagah vodi z 2:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.