Šport > Košarka
1996 ogledov

Imeli so 0,01% možnosti za uspeh

Epa
Košarkarji Los Angeles Clippers so uprizorili "čudež" v Oaklandu.

Los Angeles Clippers so na drugi tekmi prvega kroga kočnice v zahodni konferenci nadoknadili 31 točk zaostanka proti Golden State Warriors in izid v seriji poravnali na 1:1. Branilci naslova so zapravili najvišjo prednost na srečanjih končnice v severnoameriški košarkarski ligi in se po treh desetletjih polastili neslavnega rekorda, ki je bil prej v rokah Seattle SuperSonics. 

stephen curry Končnica Šport Blamaža prvakov, česa takšnega NBA še ni videla

Bojevniki so v tretji četrtini proti Clippersom vodili s 94:63, do konca igralnega časa pa je bilo še sedem minut in pol. Gostje, ki so samo v drugem polčasu dosegli neverjetnih 85 točk, so v manj kot 19,5 minute nasprotnike nadigrali z izdom 72:37 in tako prišli do enega najbolj spektakularnih preobratov v športni zgodovini.

 | Avtor: Epa Epa

Po izračunih medijske hiše ESPN so bile njihove možnosti za preobrat v tretji četrtini 0,01-odstotne. Začelo se je z delnim izidom 8:0, na pomoč pa so jim priskočil tudi bledi domači košarkarji, ki so, očitno prepričani v v svojo zmago, povsem popustili in v zadnjih petih minutah tretje četrtine sploh niso dosegli koša.

Pri tem ne gre podcenjevati doprinosa Louja Williamsa (36 točk), Montrezla Harrella (25 točk) in Danila Gallinarija (24 točk), ki so Clipperse vrnili z roba prepada.

Luka Dončić Oakland Nesoglasje Šport Trener ob službo zato, ker je hlepel po Dončiću

"V drugem polčasu smo nehali igrati," je povedal trener Golden Statea Steve Kerr. "Odklopili smo se in izgubili ostrino v obrambi. Samo v drugem delu so nam nasuli 85 točk. V prvem polčasu smo igrali dobro obrambo. Nato smo zašuštrali tekmo, česar si v končnici ne moreš privoščiti," je dodal nekdanji košarkar Chicago Bulls.

Golden State Warrios so igrali v zadnjih štirih zaporednih finalih lige NBA in osvojili tri naslove (2015, 2017, 2018).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.