Šport > Košarka
8848 ogledov

Dragić: "Jezen sem, to je eno veliko sr*nje!"

dragić dončić Print Screen
Goran Dragić je po tesnem razpletu rednega dela sezone lige NBA ostal brez končnice, kjer je doslej zaigral trikrat - enkrat s Phoenixom (2010) in dvakrat z Miamijem (2016, 2018).

Slovenski organizator igre in najboljši košarkar (MVP) zadnjega evropskega prvenstva Goran Dragić je po koncu sezone, v kateri se njegovemu moštvu Miami Heat z izkupičkom 39 zmag in 43 porazov (10. mesto) ni uspelo uvrstiti v končnico, spregovoril v intervjuju za francoske medije. 

"Za nami je težka sezona. Vsi smo pričakovali uvrstitev v končnico, a se nam je izmuznila v zadnjih tekmah. V ekipi smo imeli ogromno težav s poškodbami, veliko smo morali menjati. Ampak ni kaj, vse to je del igre in športa nasploh," je povedal Dragić.

Tudi Ljubljančana so po dobrem začetku sezone dohitele kronične težave z desnim kolenom, zato je moral v zaključku lanskega leta na artroskopijo kolena. Po vrnitvi na parket se je znašel v vlogi rezervista, a si je hitro spet izboril mesto v začetni peterki. Fizično še vedno ni 100-odstoten, zato mu bo nekaj več prostega časa prišlo še kako prav.

"Občutek ni dober. Želel bi igrati naprej. Igrati na zmago. Nihče si ne želi predčasno domov. Jasno, da si vsako sezono želim igrati v končnici. Na žalost ni uspelo. Po drugi strani pa je to zelo dobro za moje telo. Čaka me veliko dela, da bom spet 100-odstoten. Časa je dovolj, upam, da se vrnem še močnejši."

Goran Dragić je trikrat karieri zaigral v končnici lige NBA. V sezoni 2010 je s Phoenixom odigral 16 tekem in izpadel šele v konferenčnem finalu. V sezoni 2016 je z Miamijem odigral 14 tekem in izpadel v konferenčnem polfinalu. V lanski sezoni je odigral le pet tekem in izpadel v prvem krogu. V končnici je povprečno igral 24,7 minute in prispeval 12,7 točke (44-odstoten met iz igre, 34-odstoten met za tri, 74-odstoten pri prostih metih) , 3,2 skoka, 3,2 podaje in 0,4 ukradene žoge.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Tema pogovora je nanesla tudi na prihajajoče svetovno prvenstvo v košarki, na katerem Slovenija ne bo nastopila. K temu so pripomogla nesoglasja med Mednarodno košarkarsko zvezo (Fiba) in Evroligo ter neusklajenost kvalifikacijskih terminov z urnikom lige NBA, kar je imelo za posledico odsotnost številnih košarkarskih zvezdnikov. Slovenija v tem pogledu ni bila nikakršna izjema, a je glede na status aktualnega evropskega prvaka zagotovo ena najodmevnejših žrtev zgrešenega sistema.

Finale Eurobasket, Slavje | Avtor: Epa Epa

"Res me jezi. Kar je Fiba naredila s kvalifikacijskim sistemom, je eno veliko sr*nje! Navijači si želijo gledati najboljše ekipe na svetu. Mednje sodi tudi Slovenija, saj smo osvojili evropsko prvenstvo. To je slabo za košarko, slabo za igralce in slabo za navijače. Prav tako bo vplivalo na olimpijske igre. Upam, da se to spremeni. Ne zaradi mene, saj sem se reprezentančno upokojil, ampak zaradi mojih soigralcev," je povedal Dragić in ob tem, kot navajajo francoski novinarji, nejevoljno zmajeval z glavo in nervozno stiskal ustnice.

"Slovenija ima dva milijona prebivalcev in v nekem trenutku smo imeli tudi do šest košarkarjev v ligi NBA. Pri nas obožujemo košarko in imamo bogato košarkarsko kulturo. Znamo razvijati mlade talente. Trenutno sva v NBA samo jaz in Luka Dončić, a vsi vemo, da je Luka res nekaj posebnega. Upam, bo šlo še več mladih po najinih stopinjah," je dodal 32-letnik.

luka dončić Zanimivo Šport To so prve številke! Luka Dončić v glasovanju za novinca leta ...

Dotaknil se je tudi izjemne sezone nekdanjega reprezentančnega kolega, ki se mu nasmiha priznanje za najboljšega novinca v ligi NBA. "Vedel sem, da mu prehod v ligo NBA ne bo povzročal nobenih težav. Luka ni običajen novinec ali samo še en evropski košarkar. V Evroligi je odigral veliko tekem z Real Madridom in celo osvojil naslov. Postal je MVP lige in Final Foura. Bil je član najboljše peterke evropskega prvensta. Kar se je zgodilo na naboru, je zdaj nepomembno. Dokazal je, da je številka ena in če vprašate mene, bo samo še napredoval. Poleti bo imel še več časa za pripravo na sezono in nove prilagoditve na NBA košarko. Letos je bilo zanj vse novo, prihodnja sezona bo še boljša," je zaključil Dragić.

Luka Dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.