Šport > Košarka
7707 ogledov

To so prve številke! Luka Dončić v glasovanju za novinca leta ...

luka dončić Print Screen
Na koncu je lahko samo eden!

Najboljši slovenski košarkar Luka Dončić je postavil piko na i fantastični prvi sezoni v ligi NBA in se pridružil peščici legend pred njim, ki so si v premierni sezoni vsak mesec priigrali prestižni naziv novinca leta.

Luka Dončić NBA Šport Luka Dončić v družbi samih All-star igralcev

Ne samo, da se je Dončić znašel v druščini slovitih imen, kot so Karl Anthony Towns, Damian Lillard, Blake Griffin, Chris Paul, Lebron James in Carmelo Anthony, temveč se je ponovno zavhitel na prvo mesto lestvice Kia Rookie Ladder, kjer ga je v zadnjih tednih ogrožal njegov veliki rival Trae Young.

"Nima smisla ovinkariti ali odlašati. Luka Dončić je moj favorit za priznanje novinec leta," je zapisal avtor prispevka na uradni strani tekmovanja Drew Peckham.

Na spletni strani NBA.com z lestvico Rookie Ladder iz tedna v teden rangirajo najboljše novince v ligi. Dončić je vodil od 1. do 16. tedna, nato pa ga je 17. teden na drugo mesto potisnil Young. Košarkar Atlante je na vrhu vztrajal skoraj mesec dni (17. - 20. teden), a na koncu pristal tam, kamor sodi - na drugem mestu.

Dvomov praktično ni

Novinca leta lige NBA bo izbrala skupina ameriških in kanadskih športnih novinarjev. Vsak izmed njih bo določil prvega (5 točk), drugega (3 točke) in tretjega favorita (1 točka), zmagovalec pa postane košarkar z največ osvojenimi točkami, in sicer ne glede na število prvih, drugih ali tretjih mest.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Po prvih informacijah v glasovanju z naskokom vodi Dončić. Na spletu se je namreč pojavil neuradni seznam 15 glasovalcev, prav vsi pa so na prvo mesto postavili slovenskega čudežnega dečka. Med njimi so novinarji spletne strani NBA.com, Associated Press, ESPN, Sports Illustrated, NBCSports.com in drugi. 

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Dončićevo zmago soglasno napovedujejo tudi analitiki košarkarskega podkasta The Starters, Slovenec pa prav tako močno vodi v anketi spletnega portala Ranker.com, zelo obiskane digitalne platforme z obširnim naborom anket glede najaktualnejših tem iz sveta zabave, športa in kulture.

"Še nikoli nisem videl česa takšnega. Če pogledamo njegove predstave na igrišču, branje igre in prepoznavanje pick and roll situacij, igra kot veteran z desetletnimi izkušnjami. Njegovo znanje in košarkarski IQ sta izven tega sveta."

Dirk Nowitzki o Luki Dončiću

 | Avtor: Print Screen Print Screen

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice