Šport > Košarka
6944 ogledov

Posnetek, ki povzema Dončićevo velemojstrstvo

Luka Dončić Epa
Luka Dončić ima za seboj fantastično premierno sezono v najmočnejši ligi na svetu.

Dallas Mavericks so letošnje tekmovalno obdobje že sklenili, z izkupičkom 33 zmag in 49 porazov so ostali brez končnice.

Luka Dončić NBA Šport Luka Dončić v družbi samih All-star igralcev

Na zadnjih tekmah je bil v središču pozornosti poslavljajoči se nemški zvezdnik Dirk Nowitzki, kdo je bil prvo ime Teličkov skozi sezono, pa ni nobenega dvoma.

Luka Dončić je odigral 72 tekem, na njih povprečno dosegal po 21,2 točke, 7,8 skoka in 6,0 asistenc. Kot novinec je bil od njega statistično boljši le Oscar Robertson pred skoraj petdesetimi leti. Ljubljančan je dosegel osem trojnih dvojčkov in tudi v tem parametru postal eden najboljših v zgodovini.

Luka Dončić Magic Šport Luka Dončić dodal piko na i enega najtežjih dni v življenju NBA legende

V sezoni 2018/19 se je poleg omenjene statistike nabralo tudi ogromno lepih potez. Dončić je blestel v ključnih trenutkih, navduševal z izjemnimi trojkami in prodori ter pokazal ves repertoar svojega znanja, ki je pri rosnih dvajsetih letih zares širok.

Mirjam Poterbin, rebeka dremelj Legenda Šport Dončićeva mama v objemu velikega zvezdnika

Uradni YouTube kanal lige NBA je zbral njegove vrhunce v preteklih šestih mesecih, nabralo se jih je za več kot 14 minut. Uživajte.

Dirk Nowitzki slovo San Antonio Video Šport Nowitzki ob ganljivih prizorih ni mogel zadržati solz
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice