Šport > Košarka
4049 ogledov

Luka Dončić dodal piko na i enega najtežjih dni v življenju NBA legende

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić je zrušil rekord, ki ga je dolga leta držal Magic Johnson, prav na večer, ko je legendarni košarkar dal odpoved z mesta predsednika kluba Los Angeles Lakers.

Earvin "Magic" Johnson je odstopil s položaja predsednika NBA kluba Los Angeles Lakers. Svojo odločitev je legendarni košarkar sporočil na izredni tiskovni konferenci pred zadnjo tekmo Jezernikov v sezoni.

magic johnson Šokiral Šport Legenda s solzami v očeh odstopila s položaja

Na tej poziciji je preživel nekaj malega več kot dve leti, saj je Jezernike prevzel februarja 2017, a v dveh letih ni uspel legendarne ekipe vrniti v končnico, katera se jim izmika že zadnjih sedem let. Magic je ob svojem slovesu omenjal tudi zabadanje noža v hrbet, a se ni želel spuščati v detajle, govor pa zaključil z besedami: "Bolj sem se zabaval, ko sem bil še ambasador. To je zelo težka odločitev. Jokal sem, ko sem prišel, in na jok mi gre tudi zdaj."

Zanimivo pa je, da je legendarni Magic dal odpoved isti večer, ko je izgubil svoj rekord, ki ga je držal vrsto let. Johnson je bil namreč košarkar z največ trojnimi dvojčki (sedem) v NBA ligi med igralci, ki še niso dopolnili 21 let.

Po novem pa ta rekord drži prav naš Luka Dončić, ki jih je zbral osem!

luka dončić Novinec Šport Tako se Dončić primerja z Jordanom, Magicom, Wiltom ...

Dončić je namreč ob zmagi Teličkov nad Phoenixom Igorja Kokoškova dosegel 21 točk, 16 skokov in 11 asistenc ter tako ob svojih dvajsetih letih vpisal še osmi, rekordni trojni dvojček.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice