Šport > Košarka
5204 ogledov

Dallasova taktika, ki bode v oči

luka dončić Epa
Slovenski košarkar se je po eni tekmi spet znašel na seznamu poškodovanih igralcev.

Košarkarji Dallas Mavericks so v domači American Airlines Areni izgubili z Memphis Grizzlies (112:122). Telički so igrali brez poškodovanega Luke Dončića, ki je zaradi bolečin v desni stegenski mišici izpustil tretjo od zadnjih štirih tekem.

Novinec se je poškodoval na srečanju z Miami Heat ter nato manjkal na tekmah z Oklahomo City Thunder in Philadelphio 76ers. Vrnil se je proti Minnesoti Timberwolves in ob porazu njegovega moštva prispeval 27 točk, 12 skokov in šest podaj.

Luka Dončić Ne obžaluje Šport Dončić zavrtel nasprotnika, nato storil nepričakovano

Trener Rick Carlisle mu je za tekmo z Memphisom spet namenil počitek, uradno zaradi poškodbe, neuradno pa zaradi namernega "tankanja" moštva, ki si želi s tem zagotoviti čim bolje izhodišče na prihajajočem naboru.

Poleg Dončića sta proti Memphisu počivala tudi Jalen Brunson in Dwight Powell. Omenjena trojica v povprečju dosega 41 točk, 15,2 skoka in 10,3 podaje na tekmo. Zelo zanimiv je tudi podatek, da je branilec Daryl Macon proti Memphisu odigral kar 21 minut, čeprav jih povprečno igra le šest.

Na seznamu poškodovanih igralcev je bilo kar skupno kar 15 košarkarjev - Dallas (7) in Memphis (8), kar nazakuje, da so se gostje posluževali podobne taktike kot domači. Obe moštvi sta namreč že izpadli iz boja za končnico, zato je glede na njun položaj na lestvici poraz vreden več kot zmaga. Slabši izkupiček pomeni boljše izhodišče na prihajajočem naboru.

Dallas ima po tem porazu šesti najslabši izkupiček v ligi NBA (31-48). Za petami so mu Memphis (32-47), New Orleans (32-48) in Washington (32-48). Šesta najslabša ekipa ima 9-odstotne možnosti, da na naboru izbira prva. Z vsakim mestom nižje se možnosti pomanjšajo za 1,5 odstotka.

Dallas si mora na naboru izboriti enega od prvih petih izborov, bodisi z žrebom (1-4) bodisi z izkupičkom zmag in porazov (5-14). Če pristane na šestem mestu (peti ne more biti), bo moral izbor prepustiti Atlanti Hawks zaradi lanskega dogovora o menjavi Dončića in Traeja Younga.

Prvih 14 izborov na naboru je rezervirano za moštva, ki se niso uvrstila v končnico. Tri najslabša moštva imajo 14-odstotne možnosti za prvi izbor. Četrto moštvo ima 12,5 odstotka, peto 10,5, šesto 9,0, itd. Prve štiri nabore določi žreb, ostala moštva bodo izbirala po obratnem vrstnem redu glede na izkupiček zmag in porazov v pretekli sezoni.

Dončić končal sezono?

Dallas bo do konca rednega dela sezone odigral še tri tekme, Carlisle pa trdi, da Dončić še ni rekel zadnje besede. "Nismo ga še poslali na odmor. Če bi bil huje poškodovan, bi to storili. Odločitev še visi v zraku," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice