Šport > Košarka
11466 ogledov

Strokovnjaki so izbrali dobitnike nagrad v ligi NBA

Luka Dončić Trae Young Luka Dončić v akciji proti Traeju Youngu.
Pri ESPN so izbrali najboljše igralce sezone.

Pri slovitem ameriškem športnem gigantu so strokovnjaki napovedali dobitnike posameznih nagrad v ligi NBA. Za Slovence je zaradi Luke Dončića v ospredju naziv za novinca leta. Ob odličnih igrah, ki jih je v zadnjem času prikazal Trae Young, so nekateri ameriški zvezdniki lige NBA (Donovan Mitchell, Kyle Kuzma, Blake Griffin) sicer stopili na stran rojaka in ga na socialnih omrežjih označili za rookieja leta.

trae young luka dončić NBA zvezdniki Šport "Trae Young je novinec leta"

Tudi mladi zvezdnik Atlante, ki je v zvezni državi Georgia pristal prav po menjavi za Luko Dončića na večer NBA nabora, vneto poudarja, da si zasluži naziv najboljšega novinca, Slovenec pa se v polemike ne želi spuščati. A vsaj strokovnjaki pri ESPN, njihovo mnenje ima kar precej teže, še naprej kot najboljšega rookieja vidijo Dončića. Ta je po večini statističnih kazalcev precej boljši od Younga, a se je v preteklosti že dogajalo, da je v ligi NBA Amričan pri izboru dobil prednost pred Evropejcem.

Pri ESPN so sicer tudi pri nazivu najkoristnejšega igralca lige na prvo mesto postavili košarkarja, ki prihaja z druge strani Atlantika. Po njihovem mnenju je sezono najbolj zaznamoval Giannis Antetokounmpo, ki je najbolj zaslužen za predstave moštva Milwaukee Bucks. Grk je dobil prednost pred Jamesom Hardenom, ta ima sicer za seboj neverjetno statistično sezono, a je Houston precej manj uspešen kot Millwaukee.

luka dončić trae young "Ni pravi rookie" Šport Išče se način, kako pri Dončiću zmanjšati pomen naziva novinec leta

Za trenerja leta so pri ESPN izbrali prav trenerja Bucksov Mika Budenholzerja, ki je trenutno pri razmerju 59 zmag in 20 porazov, Milwaukee pa bo v končnico vstopil kot prva ekipa lige. S tem bo imel do konca prvenstva prednost domačega igrišča, morebitna odločilna tekma v seriji bo odigrana na njihovem parketu.

Za najboljšega košarkarja, ki ne začenja v prvih peterkah, je predviden Lou Williams (Los Angeles Clippers), za najboljšega obrambnega igralca Francoz Rudy Gobert (Utah Jazz), za košarkarja, ki je najbolj napredoval, pa Kamerunec Pascal Siakam (Toronto Raptors).

ESPN, Luka Dončić | Avtor: facebook facebook

Luka Dončić Ni dileme Šport Zvezdnik podprl Dončića in se znašel v manjšini

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.