Šport > Košarka
5600 ogledov

Zvezdnik podprl Dončića in se znašel v manjšini

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Košarkar Philadelphie 76ers se je v bitki dveh igralcev za naziv novinec leta odločno postavil na stran Luke Dončića.

Najboljši novinec pretekle sezone lige NBA Ben Simmons je prepričan, da bi nagrada za novinca leta morala v roke Luki Dončiću. "Luka," je na vprašanje kot iz topa izstrelil košarkar Philadelphie. "Zakaj?" ga je vprašal novinar. "Zakaj? Kako to misliš 'zakaj'?" se je podvprašanju čudil Simmons. "Ker igra bolje. Njegova ekipa zmaguje več tekem. Trae Young igra izjemno, vendar menim, da je Luka še boljši," je dodal.

ben simmons | Avtor: Epa Epa

Drugačnega mnenja je njegov veliki rival Donovan Mitchell, s katerim se se lani zapletla v medijsko obračunavanje prav na temo priznanja za najboljšega debitanta v ligi. Oba sta bila namreč trdila, da si zaslužita to priznanje. Na koncu je nagrada romala v Simmonsove roke, medtem ko je košarkar Utah Jazz osvojil drugo mesto.

Košarkarja sta se letos ponovno znašla na nasprotnih bregovih, saj je Mitchell velik podpornik Dončićevega edinega pravega konkurenta Traeja Younga. In ni edini. Njegovi nedavni trditvi, da je Young nesporni novinec leta, sta se pridružila tudi Kyle Kuzma in Blake Griffin.

Dvoboj za nagrado bo napet vse do konca sezone. Favorit je še vedno Dončić, a se mu Young iz tedna v teden približuje. Slovenec ima višje povprečje točk (21,6) in skokov (7,6) ter boljši odstotek meta iz igre (42,5%) in več trojnih dvojčkov. Young dosega več podaj (8,0 > 5,9) in ima nekoliko boljši odstotek meta za tri ter večje število dvojnih dvojčkov.

Dončić z igro navdušuje že celo sezono, medtem ko je Young šele v drugi polovici ujel pravi ritem. Od All-Star premora v povprečju prispeva kar 25,1 točke in 9,3 podaje na tekmo.

"Luka je odličen košarkar. Celo sezono je igral zelo konstantno. Po mojem ga to loči od njegovega tekmeca. Tudi izven igrišča je super fant."

Ben Simmons

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.