Šport > Košarka
3881 ogledov

Išče se način, kako pri Dončiću zmanjšati pomen naziva novinec leta

luka dončić trae young Epa Dončić ali Young, to je zdaj vprašanje!
Začela se je debata o tem, ali je Luka Dončić sploh novinec.

Vse več je ameriških košarkarjev in medijev, ki poskušajo na prestol za novinca leta uvrstiti Traeyja Younga, ki je produkt v ZDA tako poveličevane univeriztetne košarke. Ti poudarjajo izjemno formo košarkarja Atlante po All-Star vikendu, a jim na roko ne gre dejstvo, da gre v celoti za manj kot tretjino tekem.

Statistika je povsem na strani Luke Dončića. "Mislim, da Young ni nič bližje, to je nagrada, ki pripada Dončiću. Skozi vso sezono je igral odlično in konstantno," se strinjajo analitiki, a obenem dodajajo, da je imel Slovenec že na začetku prednost pred ostalimi košarkarji, predvsem ameriškimi.

V noči na petek se bosta Goran Dragić in Luka Dončić pomerila med seboj, na sporedu bo namreč srečanje Miami Heat - Dallas Mavericks (prenos na Sport Klubu1 ob 00:30).

"Trae Yong je pravi rookie, Luka Dončić pa je bil najboljši igralec najboljšega kluba v najboljši ligi zunaj ZDA. V NBA je prišel kot najkoristnejši igralec profesionalne lige, kjer je igral proti odraslim možem. To ni 'rookie', to je fant, ki je imel veliko začetno prednost, že od začetka bi moral biti boljši od tekmecev," je dejal nekdanji generalni manager Clevelenda David Griffin. Ta je sicer priznal, da ob sedanji formulaciji nagrada pripada Dončiću.

trae young luka dončić NBA zvezdniki Šport "Trae Young je novinec leta"

Američani so tako zelo hitro preskočili od besed 'bomo videli, kako bo igro iz Evrolige prenesel v NBA' in dvomov o kakovosti košarke na drugi strani Atlantika do tega, da ima MVP Evrolige preveč izkušenj za po njihovem normalno pot ameriških košarkarjev. Griffin sicer ne sodi med tiste, ki so omalovaževali Dončića pred prihodom v ZDA, ampak je bil prepričan, da bo Slovencu uspelo.

Prav Slovenec je bil tako odlična reklama za Evroligo, vedno manj je tistih 'strokovnjakov', ki menijo, da se evropska košarka še vedno ne more primerjati z NCAA ligo.

Komentarjev 1
  • Avatar Ylgorminna
    Ylgorminna 23:40 27.marec 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

Sorodne novice