Šport > Košarka
6277 ogledov

Dragić v težavah, Dončić lomil gležnje

Heat Celtics Reševalni pas/Twitter
Neprijeten poraz za Miami, Dončić blestel proti Minnesoti.

Goran Dragić in Miami sta doživela hud udarec. V treh se je Vročica še drugič pomerila z Bostonom in še drugič izgubila, tokrat pred domačimi gledalci. Udarec je za četo Erika Spoelstre še toliko bolj boleč, saj je do zmage prišel Orlando, ki je s 114:100 premagal najslabšo ekipo lige New York Knicks.

Gostitelji dvoboja so večji del tekme zaostajali za Kelti, dobre štiri minute pred koncem pa je Hassan Whiteside Heat približal na 96:100, ob tem pa imel na voljo še prosti met. A tudi svoj četrti prosti mest na tekmi je zgrešil, na drugi strani pa je vajeti v napadu prevzel Gordon Hayward. V naslednjih treh minutah je dosegel 11 od 12 točk Bostona in svojo ekipo popeljal do končnih 112:102. 

Dragić, ki je kljub vrnitvi treh poškodovanih soigralcev zadržal mesto v prvi peterki Miamija, je v 37 minutah zbral 11 točk, dva skoka in pet asistenc. Pri poražencih je Dion Waiters dosegel 21 točk, pri Bostonu pa Hayward 25 točk on osmih skokih in petih podajah, Kyrie Irving pa 23 točk.

goran dragić dwayne wade Ukradli šov Šport Takšen pečat so v Miamiju pustili Slovenci: "Gogi, se bodo vrnili?"

Dvojni dvojček že po treh četrtinah

Po dveh izpuščenih tekmah, ki ju je Dallas sicer dobil, se je v vrste teksaške zasedbe vrnil Luka Dončić. Ta je bil v prvi četrtini proti Minnesoti še nekoliko zarjavel, zbral je štiri točke, ob njegovem odhodu na klop pa so Telički zaostajali z 20:30. Domači so bolje zaigrali v drugih 12 minutah igre, ko se je sicer razigral tudi mladi slovenski zvezdnik. Ta je do polčasa že zbral 14 točk, na glavni odmor pa se je odšlo z izidom 58:58.

Dončić je bil razpoložen tudi na začetku tretje četrtine, a so nato njegovi sogralci popustili v zadnjo četrtino pa so Volkovi vstopili s kar desetimi točkami naskoka. Luka je že pred zadnjo četrtino v svojo statistiko vpisal dvojni dvojček: 22 točk, 10 skokov.

Luka Dončić Ni dileme Šport Zvezdnik podprl Dončića in se znašel v manjšini

Prvi kandidat za novinca leta se je v igro vrnil sedem minut pred koncem tekme pri izidu 89:93, slabe tri minute pred zadnjim piskom sirene pa je z usoešnim metom za tri točke preko Daria Šarića popeljal Dallas do prednosti s 104:101, kasneje pa je ujel odbio žogo v napadu in iz težkega položaja zadel za 106:104.

A pri tekmecih je bil nezaustavljiv Karl-Anthony Towns, ki je v vodstvo vrnil Minnesoto. Jalen Brunson je nato izenačil na 108:108, 19 sekund pred koncem pa je za Volkove in vodstvo za dve točki zadel Andrew Wiggins.

Sledil je zadnji napad, Dončić se je lepo otresel svojega branilca, nato pa na trojki našel povsem samega Brunsona. Ta je imel odprt met za zmago, a se je žoga odbila od obroča.

Dončić je bil znova prvi strelec, skakalec in podajalec v svojem moštvu, zbral je 27 točk, 12 skokov, šest podaj in blokado. Dwight Powell je dosegel 25 točk, Trey Burke pa 12. Pri Volkovih je bil najuspešnejši Towns z 28 točkami in 13 ulovljenimi žogami, Wiggins pa je v svojo statistiko vpisal 19 točk.

Za negativen rekord je poskrbel sloviti trener ekipe San Antonio Spurs Gregg Popovich, ki je bil zaradi ugovarjanja in pritoževanja nad sodniško odločitvijo izključen že v 63. sekundi tekme v Denverju, ki je slavil s 113:85. Po podatkih agencije Elias Sports Bureau je bil zadnji trener, ki je bil izključen v uvodnih dveh minutah tekme, trener Washingtona Flip Saunders, in sicer je moral 2. januarja 2012 zapustiti parket v Bostonu po minuti in 46 sekundah. V vrstah Denverja se je izkazal Nikola Jokić z 20 točkami, 11 skoki in devetimi podajami. Denver je na drugem mestu v razvrstitvi zahodne konference, San Antonio pa na osmem. Na Zahodu so sicer že znani vsi potniki za končnico.

Do zmag za utrjevanje svojih izhodišč v končnici so prišli tudi košarkarji Houstona in Portlanda. Houston je na tekmi, ki je bila najverjetneje že generalka za obračune prvega kroga končnice, visoko premagal šesto ekipo Zahoda Los Angeles Clippers s 135:103, na krilih zvezdnikov Jamesa Hardena in Chrisa Paula, ki sta poskrbela za 60 točk svojega moštva.

NBA, izidi:

Miami Heat - Boston Celtics 102:112
Goran Dragić 11 točk, 5 podaj v 37 minutah za Miami.

Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 108:110
Luka Dončić 27 točk, 12 skokov, 6 podaj v 32 minutah za Dallas.

Detroit Pistons - Indiana Pacers 89:108
Orlando Magic - New York Knicks 114:100
Washington Wizards - Chicago Bulls 114:115
Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 130:122
Brooklyn Nets - Toronto Raptors 105:115
New Orleans Pelicans - Charlotte Hornets 109:115
Denver Nuggets - San Antonio Spurs 113:85
Phoenix Suns - Utah Jazz 97:118
Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 116:89
LA Clippers - Houston Rockets 103:135

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice