Šport > Košarka
1081 ogledov

To naredita adrenalin in 2000 slovenskih navijačev

dončić dragić Reševalni pas/Twitter
Ob negotovi usodi slovenskega čudežnega dečka se poraja vprašanje, kako bi njegova odsotnost vplivala na dvoboj z edinim preostalim konkurentom za naziv novinec leta.

Luka Dončić se je poškodoval na gostovanju pri z Miami Heat, a je zavoljo "slovenskega" dvoboja z Goranom Dragićem in kopice navijačev, ki so posebej za to priložnost pripotovali v ZDA, stisnil zobe in se v nadaljevanju tekme vrnil na parketu. Kljub bolečinam je odigral skoraj 31 minut.

Goran Dragić Video Šport Dragić ključen za veliko zmago Miamija

Dončić je zaradi bolečin v desni stegenski mišici izpustil tekmo z Oklahomo City Thunder, prav tako pa naj bi manjkal na torkovi tekmi s Philadelphio 76ers. Do konca rednega dela sezone je na sporedu samo še sedem tekem. Dallas z izkupičkom (30-46) nima več možnosti za preboj v končnico, zato trener Rick Carlisle ne izključuje možnosti, da se Dončić letos sploh ne bi več vrnil na parket.

V klubu ne želijo po nepotrebnem ogrožati Dončićevega zdravja in tvegati hujše poškodbe, še posebej zdaj, ko je sezona takorekoč izgubljena. "Zelo bomo previdni. Preden bomo sploh razmišljali o tem, da bi ga poslali na igrišče, mora biti njegovo stanje 100-odstotno," je poudaril trener.

Luka Dončić, Goran Dragić Najboljša reklama Šport Slovenci tudi na ESPN in NBA

Dončić je v debitantski sezoni doslej izpustil pet tekem. V soboto se soigralcem ni pridružil na treningu, ampak je ostal v telovandnici, kjer je vadil na sobnem kolesu.
 
Carlise si je večkrat ogledal posnetek trčenja z Derrickom Jonesom Jr., v katerem jo je na Floridi skupil njegov 20-letni varovanec. "Dobil je neposreden udarec. Bolečina je bila zelo huda. Adrenalin in 2000 Slovencev sta naredila svoje in lahko je odigral do konca, a z omejenim gibanjem. To bomo zdaj uredili," je napovedal.

Dončićeva odsotnost je že sprožila namigovanja, da Dallas v porestanku sezone upa na čim več porazov, kar bi mu prineslo boljše izhodišče na naboru za naslednjo sezono. A ne gre pozabiti na izjemno napet dvoboj za naziv novinec leta v NBA. Slovenec je sicer še vedno nesporni favorit, a Trae Young iz tekme v tekme zmanjšuje svoj zaostanek.

luka dončić Napeto bo Šport Medtem ko si Dončić celi rane, je rivalu uspelo tole

Luka Dončić je najboljši strelec (21,1), skakalec (7,6) in podajalec (5,9) svojega moštva.

Komentarjev 1
  • perhan63 14:47 01.april 2019.

    40 let stari dedci pojejo čebelice...