Šport > Košarka
1965 ogledov

Slovenci tudi na ESPN in NBA

Luka Dončić, Goran Dragić twitter
Gostovanje Slovencev še vedno odmeva.

Ameriški športni gigant ESPN je objavil prispevek o slovenskih navijačih, ki so si ogledali prvi dvoboj med slovenskima asoma Luko Dončićem in Goranom Dragićem, na svoji facebook strani pa ga je delila tudi liga NBA.

"Ne recite tem Slovencem, da je šlo na dvoboju med Miamijem in Dallasom le za še en dvoboj rednega dela lige NBA. Občutek je bil, da gre za nogometno tekmo. Več kot 2.000 Slovencev je preletelo pol sveta in prišlo v Miami, da bi si ogledalo dvoboj svojih največjih zvezdnikov, ki sta se pomerila prvič v ligi NBA in prvič od leta 2017, ko je Slovenija osvojila evropsko prvenstvo. Dražava, ki šteje le dva milijona prebivalcev, je od takrat 'nora' na košarko," se je začel povzetek dogajanja na jugu Floride.

Dragić in Dončić sta se rojakom oddolžila z odlično predstavo na parketu. Nekdanji kapetan izbrane vrste je tako drugič v karieri prišel do trojnega dvojčka v ligi NBA, blizu takšnemu dosežku pa je bil tudi njegov mlajši kolega.

"Res sem hvaležen, da so prišli. Da so kupili letalsko karto, prileteli sem z drugega kontineta in naju podprli. Bilo je neverjetno," je v prispevku dejal Goran Dragić, Luka Dončić, ki ga je med občinstvom spremljala tudi njegova mama, pa je izjavil: "Morda sem bil prvič v karieri nervozen pred tekmo. Bilo je drugače zame. Bil je poseben večer. Zbralo se je veliko Slovencev, igral sem proti Goranu, bilo je nekaj posebnega."

Tekmo Oklahoma City - Dallas si lahko ogledate v nedeljo, 31.3.2019, ob 21:30 na SK1

mediji, tekma Dragić, Dončić Dončić prvič živčen Šport Dragićev trener: Miami je glavno mesto Slovenije

"Dal sem od sebe 120 odstotkov, samo zato, ker je bilo vzdušje, ker so bile vibracije tako dobre," je še pojasnil Gogi, Američani pa so prispevek zaključili z njegovim vzklikanjem 'Kdor ne skače ni Slovenc".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice