Šport > Košarka
1551 ogledov

En Slovenec pri trojnem dvojčku, drugi blizu njega

Goran Dragić
Slovenski dvoboj v Miamiju v znamenju Gorana Dragića.

Goran Dragić je pred množico slovenskih navijačev prvič po 10. decembru, ko je moral na operacijo, začel v prvi peterki Miamija in v uvodnih minutah zbral tri asistence za prve tri koše domačega moštva. Na drugi strani je Luka Dončić zgrešil dva meta, nato pa v napadalni akciji dobil udarec v koleno. Mladi Slovenec je odšepal na klop, dvorana pa je obnemela.

Dallasov novinec se je sicer v drugi polovici prve četrtine vrnil na parket, po njegovem prodoru mimo Dragića in prvem košu pa je moštvo iz Teksasa povedlo s 15:14. A Dragić je odgovoril z dvema asistencama in košem preko rojaka. Slovenca sta bila udeležena v skoraj vseh akcijah svojih ekip, po Dončićevi trojki, ravno ob vzlikanju imena Gorana Dragića, ki se je razlegalo po dvorani, pa je Dallas povedel z 29:26. S tem rezultatom se je končala prva četrtina. Dončić je zbral osem točk ter po dva skoka in asistenci, Dragić pa štiri točke in pet podaj.

Začetek druge četrtine sta Slovenca presedela na klopi, gostje pa so po trojkah Dirka Nowitzkija in Dwighta Powella povedli s 44:35. Dončić in Dragić sta se vrnila na parket na polovici drugih 12 minut igre. Slednji je nanizal šest zaporednih točk Miamija, ki pa nikakor ni uspel priti bližje. Ob polčasu so domači zaostajali z 49:59. Edina košarkarja, ki sta do glavnega odmora dosegla deset točk, sta bila prav Slovenca. Dončić je zbral še pet skokov in tri podaje, Dragić pa je ulovil dve odbiti žogi in podelil šest asistenc.

Na začetku tretje četrtine je bil vroč Dion Waiters, ki je s tremi zaporednimi trojkami poskrbel za 62:62. Dallas je vseeno nato ostajal korak pred domačimi, v zadnjo četrtino pa je vstopil s sedmimi točkami prednosti.

Goran Dragić Američani začudeni Šport Tako so Slovenci rajali v Miamiju, Gogi in Luka pa na parketu

Trener Erik Spoelstra je že na začetku zadnjega dela igre moral na parket vrniti Dragića. Ta je hitro prišel do dvojnega dvojčka, po štirih zaporednih točkah pa je domače celo popeljal do prednosti z 89:88. Dončić je odlično predstavo svojega reprezentančnega mentorja spremljal s klopi, ob zaostanku pa je moral na igrišče.

Ob izidu 91:91 se je v dvorani začelo razlegati Kdor ne skače, ni Sloven'c, Dragić pa je na krilih slovenskih navijačev prišel celo do trojnega dvojčka.

V zadnje tri minute igre je Dallas vstopil s prednostjo točke pri 97:96, a je slovenski 'Dragon' še naprej bruhal ogenj, po izjemni samostojni akciji pa je poskrbel za vodstvo domačih s 100:97. V končnici je svoje dodal še Dwyane Wade s štirimi točkami in ukradeno žogo za zmago Miamija s 105:99.

Dragić je tekmo končal s 23 točkami, 12 skoki in 11 asistencami ter po eno blokado in ukradeno žogo, Dončić pa je zbral 19 točk (le eno v zadnji četrtini), osem ulovljenih žog in sedem podaj. 

Luka Dončić, Goran Dragić | Avtor: twitter twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice