Šport > Košarka
4209 ogledov

Dončić: "Res sem hvaležen, da sem Slovenec"

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je na treningu pred nocojšnjo tekmo lige NBA v Miamiju proti domači ekipi Heat dejal, da se ne obremenjuje z verjetnostjo osvojitve naslova novinca leta v ligi. Dejal je tudi, da bo potrebno na odgovor o zmagovalcu dvoboja z Gogijem počakati do konca tekme.

Zdaj, ko je že jasno, da Dallas ne more več v končnico, Luka Dončić priznava, da je težko najti motivacijo za igranje do konca sezone, vendar pa to za tekmo z ekipo Gorana Dragića v Miamiju ne velja. Dončić pač še vedno uživa v košarki, kar se je videlo na treningu, in se z naslovi ali statistiko preveč ne obremenjuje.

Opazil je, da je veliko Slovencev prišlo v Miami na tekmo in je zaradi tega zelo vesel. Kljub temu je dejal, da srečanja s slovenskimi navijači po tekmi ne bo, ker "gredo takoj nazaj domov v Dallas".

"Zanimiva tekma bo, zagotovo nekaj posebnega, sploh ker igram proti Gogiju. Slišal sem, da je veliko Slovencev tule, sem tudi videl včeraj. Hvala vsem, da so prišli," je dejal Dončić, ki je potrdil, da se z Dragičem redno slišita in se tudi vidita ne le na parketu. "Nisem pričakoval tolikšnega obiska in sem res hvaležen, da sem Slovenec in nas vsi podpirajo. Ne samo mene, tudi Gogija," je dejal vedno redkobesedni Dončić.

navijači miami Video Šport Tako so Miami preplavili slovenski zvoki

Dallas zmage nocoj ne potrebuje tako kot Miami, ki ima še možnosti za uvrstitev v končnico. Kljub temu ne bo usmiljenja. "Vsako tekmo poskušamo zmagati, pa če druga ekipa potrebuje zmago ali ne," je zagotovil Dončić.

Dončića je pred tekmo pohvalil tudi trener Dallasa Rick Carlisle, ki je povedal, da bo prihodnje sezone potrebno pač več zmagovati, saj tako kot Dončić ne mara porazov.

dragić dončić Ponoči prenos Šport Tekma z Dončićem bolj pomembna za Dragića

Miami Heat pred tekmo z Dallasom ni imel treninga in Goran Dragić ni bil na voljo za novinarska vprašanja.

Slovenska navijaška ekipa ima danes pogovor in snemanje za športno televizijo ESPN, saj so tudi Američani opazili, da se dogaja nekaj nenavadnega. Toliko Slovencev v Miamiju kot sedaj še ni bilo nikoli.

Nowitzki Luka Dončić Oakland Dragić vs. Dončić Šport Slovenci zavzeli Miami

V neuradnem zbirališču Slovencev v Miamiju te dni, v Rakija Lounge, pa bo potekala predstavitev Slovenije z vinom in hrano. Od tam se gre na tekmo, po tekmi pa nazaj.

Goran Dragić "Ne vem, zakaj ..." Šport Goran Dragić nalil čistega vina o reprezentanci
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice