Šport > Košarka
3122 ogledov

Dončić se je posul s pepelom, rival mu je stopil v bran

luka dončić Epa
Slovenski košarkar je bil precej razočaran nad bledo predstavo svojega moštva.

Dallas Mavericks so gostovanju v Kaliforniji izgubili proti Sacramento Kings (116:100). Luka Dončić je v 26 minutah dosegel samo 13 točka ob zgolj 21-odstotnem mestu iz igre (4/19) in 20-odstotnem metu za tri točke (2/10). Zadel je tri od petih prostih metov (60%) in izgubil eno žogo. Kljub slabšemu strelskemu večeru je vpisal dvojnega dvojčka z desetimi skoki, dodal je še tri podaje.

Dallas je zabeležil še 13. poraz na zadnjih 15. tekmah in izkupiček v rednem delu sezone pokvaril na 28-44, kar ga uvršča na predzadnje mesto zahodne konference.

luka dončić Video Šport Kaj se dogaja z Luko Dončićem? Poglejte to katastrofalno statistiko!

Precej bolj od Dončića je bil razpoložen njegov tekmec v lovu na priznanje za novinca leta Marvin Bagley III. V 28 minutah je dosegel 22 točk in 12 skokov ob 50-odstotnem metu iz igre (8/16) in 60-odstotnem metu za tri (3/5).

Ameriški mediji so v poročilih tekme razpisali o dvoboju Bagleyja in Dončića ter vse bolj napeti tekmi za ROY (Rookie of the Year), nekateri navijači Sacramenta pa so priložnost izkoristili za obračunavanje s tistimi, ki so po naboru trdili, da je bil Bagley napaka. Kralji so namreč izbirali drugi in se odločili za Američana, zaradi česar se je kritik otepal tudi nekdanji košarkar in generalni direktor moštva Vlade Divac.

Del zaslug za Dončićev slabši večer gre dobri obrambi domačega moštva, kar je priznal tudi trener Rick Carlisle. "Vsi ga pokrivajo in to ni nič novega. Še naprej mora napadati, brati igro in prepoznati podvajanje ter povleči pravo potezo. To ni lahko," je povedal Carlisle.

Del zaslug pa nosi košarkar sam. "Sacramento ima zelo visoke branilce. Odigrali smo zelo slabo, še posebej jaz," se je s pepelom posul Dončić. "Imajo izjemne košarkarje. So mlada ekipa z veliko talenta. Ob prostih dnevih si rad ogledam njihove tekme. Igrajo zelo energično in hitro," je dodal 20-letnik in spregovoril še o Bagleyju: "Veliko gledam Marvina. On je poseben talent. Ima ogromen potencial. Veliko bo dosegel."

Prav Bagley je po tekmi stopil v bran Dončiću in novinarje opomnil, kaj vse je mladi Slovenec letos že dosegel. Ena slaba predstava v kopici izjemnih tega pač ne more kar izničiti. "Zabavno je bilo igrati proti njemu. Vsi vedo, česa je sposoben. Luka je zelo dober košarkar. Naredil je veliko dobrega za svojo ekipo, a nocoj smo res odigrali čvrsto in zmagali," je dejal.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice