Šport > Košarka
211 ogledov

Harden spet rušil mejnike

james harden Reševalni pas/Twitter
Zvezdnik Houston Rockets James Harden je znova blestel v severnoameriški košarkarski ligi NBA.

Na gostovanju pri Atlanta Hawks, ki ga je Houston dobil z 121:105, je dosegel 31 točk in s tem postal prvi igralec v zgodovini lige, ki mu je v eni sezoni uspelo doseči 30 točk ali več proti vsem ekipam v ligi.

Najkoristnejši igralec lige pretekle sezone je ob strelskem dosežku prispeval še deset podaj in osem skokov, z zmago pa se je Houston nekoliko približal vrhu zahodne konference. Moštvo ima zdaj 45 zmag in 26 porazov in je na tretjem mestu konference za Golden State Warriors (48:22) in Denver Nuggets (47:22).

Ob Hardnu je bil za Houston strelsko razpoložen še Clint Capela s 26 točkami, pri Atlanti pa je bil najkoristnejši novinec Trae Young z 21 točkami, 12 podajami in štirimi skoki. Ta tako nadaljuje niz dobrih predstav v zadnjem obdobju, s katerimi se je po mnenju poznavalcev nekoliko približal slovenskemu asu Luki Dončiću v tekmi za naslov najboljšega novinca leta.

trae young luka dončić Rivalstvo Šport Young gre na nož: "Dončiću je bilo lažje, jaz sem novinec leta."

Dončićevo ime je vse od letošnjega nabora tesno povezano z Youngom, ki ga je kot petega po vrsti izbrali prav Dallas, a ga nato v menjavi igralcev z Atlanta Hawks zamenjal za Slovenca.

Bojevniki, branilci naslova prvaka, so po težkem porazu pri San Antoniu dan prej v pretekli noči tudi zmagali, z 117:107 so v gosteh bili boljši od Minnesota Timberwolves. V ospredju je bil Stephen Curry, ki je dosegel 36 točk, od tega 22 v tretji četrtini. Klay Thompson je prispeval 28 točk.

Na vzhodu se je vodilno moštvo konference in lige Milwaukee Bucks z zmago s 115:101 nad nemočnimi Los Angeles Lakers še utrdilo na vrhu lestvice. Gostje so do 53 zmage v sezoni (ob 18 porazih) prišli brez njihovega prvega zvezdnika Grka Giannisa Antetokounmpoja, ki je manjkal zaradi poškodbe gležnja. V vrstah jezernikov zaradi poškodbe dimelj znova ni bilo LeBrona Jamesa.

V Sacramentu pa so bili gledalci priča epskemu preobratu, saj je domačim kraljem v zadnjih 14 minutah uspelo zapraviti kar 28 točk prednosti proti Brooklyn Nets. Slednje je s predstavo večera do zmage s 123:121 povedel D'Angelo Russell, ki je dosegel 44 točk, od tega 27 samo v zadnji četrtini, prispeval pa je tudi 12 podaj.

Po tekmi je Russell, ki ima v treh sezonah od prihoda v ligo povprečje 14,6 točk na tekmo, obljubil še veliko izjemnih predstav: "Niste videli še ničesar od mene. Svet bo še veliko videl."

Liga NBA, izidi:

Charlotte Hornets - Philadelphia 76ers 114:118
Atlanta Hawks - Houston Rockets 105:121
Milwaukee Bucks - Los Angeles Lakers 115:101
Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 107:117
Sacramento Kings - Brooklyn Nets 121:123
LA Clippers - Indiana Pacers 115:109

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice