Šport > Košarka
3386 ogledov

Trener obžaluje napako, Nowitzki sočustvuje z Dončićem

luka dončić Shaban Athuman/Sportsday.dallasnews.com
Trener Dallas Mavericks je prevzel levji delež odgovornosti za slab strelski večer Luke Dončića.

Slovenski čudežni deček Luka Dončić je proti San Antonio Spurs odigral eno najslabših tekem v ligi NBA.V slabih 34 minutah je dosegel 12 točk, šest skokov in sedem podaj ob le 28-odstotnem metu iz igre (5/18), 14-odstotnem metu za tri točke (1/7) in le 11-odstotnem izvajanju prostih metov (1/9). Izgubil je kar devet žog, kar je največ doslej.

luka dončić NBA Šport Dončić tokrat neprepoznaven

San Antonio je teksaški derbi dobil z izidom 112:105, Dallas pa je zabeležil že šesti zaporedni poraz. Najboljši strelec tekme je bil Dončićev soigralec Jalen Brunson, ki je prispeval 34 točk. Dwight Powell jih je dodal 20. Pri gostih je s 33 točkami blestel DeMar DeRozan, 28 jih je dodal LaMarcus Aldridge.

Dončićev nastop je bil do zadnjega pod velikim vprašajem, saj je na prejšnji tekmi s Houston Rockets utrpel poškodbo kolena. Čeprav fizično ni bil 100-odstoten, ga je trener na parketu pustil skoraj 34 minut, kar je kasneje obžaloval.

Dvajsetletnik od samega začetka ni bil tako prepričljiv, kot so sicer vajeni navijači, težave pa so se tekom srečanja samo še stopnjevale, kar se je odražalo predvsem v zelo slabem odstotku metov iz igre. "Ni bil tisti pravi. Verjetno sem mu namenil preveč minut," se je s pepelom posul Carlisle.

Tudi Dončić je priznal, da še vedno počuti posledice tekme z raketami. "Po pravici povedano, nisem bil 100-odstoten, vendar sem želel igrati. Vedno si želim igrati. Čeprav te tekme niso ne vem kako pomembne, hočem igrati," je pojasnil novinec, ki je po odhodu Deandreja Jordana, Dennisa Smitha Jr. in Wesleyja Matthewsa moral prevzeti še večji del odgovornosti.

Dallasova glavna okrepitev Kristaps Porzingis, ki bo na parketu razbremenil Dončića, se bo moštvu na tekmah pridružil šele v prihodnji sezoni. "Kadarkoli je Luka na igrišču, je žoga vedno v njegovih rokah. To je veliko breme. Težko je igrati pod takšnim pritiskom," je z njim sočustvoval izkušeni Dirk Nowitzki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.