Šport > Košarka
6062 ogledov

Zadnje informacije o Dončićevi poškodbi

Luka Dončić Getty Images
Luka Dončić se je poškodoval v zaključku tekme s Houstonom.

Dallas je sinoči za las izgubil na domačem dvoboju s Houstonom, po podaji Luke Dončića je v zadnjem napadu poizkusil zadeti novinec Jalen Brunson, a je njegov met blokiral veteran Chris Paul. Dvajsetletni Slovenec je sicer nekaj zadnih akcij odigral poškodovan. Po hitrem protinapadu in košu je zašepal, sprva zahteval menjavo, a se nato premislil in klopi pokazal, da lahko nadaljuje. Kasneje je navezal še dve asistenci do Dwighta Powella, ki so Teličke obdržale v igri.

"Slišal sem, da je nekaj počilo v kolenu," je po tekmi povedal Dončić, v klubu pa so svojega prvega zvezdnika hitro poslali na dodatne preglede. Po zadnjih informacijah je moč sklepati, da ne gre za večje težave. Slovenca so zdaj v teksaškem klubu označili le kot 'vprašljivega' za torkov (v sredo zjutraj po slovenskem času) dvoboj proti San Antoniu. Tako bo lahko prvi kandidat za novinca leta morda zaigral že proti četi Gregga Popovicha, še bolj verjetno pa je, da bo dobil tekmo ali dve počitka.

To je tudi odlična novica za okoli tisoč Slovencev, ki se bodo konec meseca odpravili na Florido, kjer bo Miami gostil Dallas, s tem pa si obetajo tudi ogled dvoboja med Goranom Dragićem in Dončićem. Dragiću po dolgotrajni poškodbi sicer trener Erik Spoelstra namenja nekoliko manjšo minutažo, najkoristnejši igralec EuroBasketa v igro prihaja s klopi.

luka dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

Dvoboj najboljših slovenskih košarkarjev bodo obeležili tudi na Košarkarski zvezi Slovenije, kjer bodo nadaljevali z deljenjem rekvizitov za 'slovensko tekmo' v ligi NBA. "Zanimanje slovenskih navijačev za medsebojni dvoboj med Goranom Dragićem in Luko Dončićem v ligi NBA, ki bo 28. marca v Miamiju je preseglo vsa pričakovanja. Posebej za ta namen narejene majice in navijaški šali so tako pošli v zgolj dveh dneh, za vse navijače pa imamo pomembno sporočilo Slovenske turistične organizacije in Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje. Majice bodo znova na voljo od 18. marca dalje," so sporočili s KZS.

American Airlines Arena Dončić & Dragić Šport Slovenska invazija na Florido

"Ker si tako kot vi tudi mi želimo, da bi American Airlines Arena 28. marca zasijala v zeleno-beli kombinaciji, smo se odločili, da zagotovimo  dodatnih 1000 majic in šalov. Želimo in upamo, da bo res vsak od vas prejel svoj paket in glasno navijal za naša junaka. Deljenje dodatnih paketov bo potekalo od 18. marca naprej na Košarkarski zvezi Slovenije in STIC Ljubljana. Za prevzem boste morali pokazati vstopnico za tekmo. O točnem urniku deljenja majic vas bomo pravočasno obvestili. Želimo vam izredno lepo potovanje in nepozaben spektakel v Miamiju, vaše trenutke s tekme pa bomo z veseljem spremljali preko socialnih omrežij, če boste le uporabili ključnik #ifeelslovenia," so še dodali.

Komentarjev 1
  • Avatar Jillitana
    Jillitana 00:12 12.marec 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

Sorodne novice