Šport > Košarka
4460 ogledov

Legendarni Dirk Nowitzki se močno pritožil čez mlade soigralce

dirk nowitzki Epa
Eden najboljših evropskih košarkarjev vseh časov je mnenja, da mladi košarkarji porabijo preveč energije na socialnih omrežjih.

Legendarni košarkar Teličkov iz Dallasa, Dirk Nowitzki je močno skritiziral mlade košarkarje, za katere smatra, da ogromno ter preveč časa in energije porabijo za svoje telefone in družabna omrežja.

Nemec je poudaril, da se zmagovalni duh pri košarkarjih zmanjšuje prav zaradi "obremenitve", katero športnikom predstavljajo njihovi različni profili in uporabniški računi.

"Ne vem, če je še vedno tako pomembno zmagovati, kot je pomembno dobro izgledati na socialnih omrežjih. Pomembneje je imeti na Instagramu ter Twitterju sledilce, klike in všečke," je potarnal Nowitzki.

Dirk Nowitzki | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Za razliko od časov, ko je bil na vrhuncu svoji moči in je nizal svoje največje uspehe, ko družabna omrežja še niso bila tako popularna, si mora danes po njegovih besedah deliti slačilnico s 15 košarkarji, obsedenimi z všečki.

"Pred 20 leti ljudje niso preživeli toliko časa na svojih telefonih. Včasih smo si po zmagah vrteli glasbo, se jezili, ko smo izgubili, čakali na trenerja v slačilnici ter se pogovarjali, dokler se ni pojavil. Zdaj? Imamo 15 ljudi, ki strmijo v svoje telefone. Ne preživljamo več časa skupaj, kot nekoč," je zaključil legendarni nemški košarkar.

Nowitzki si sicer zadnje leto deli slačilnico tudi s slovenskim košarkarskim draguljem, Luko Dončićem, ki je prav tako znan po tem, da rad preživlja čas na socialnih omrežjih ter je Nemca zbodel, da sploh ne zna uporabljati Instagrama ali Facebooka.

Luka Dončić All-star Šport Pred Dončićem pokleknil eden njegovih največjih kritikov Luka Dončić Rastoličenje Šport Dramatičen zasuk v NBA: Luka Dončić ni več številka ena!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice