Šport > Košarka
4575 ogledov

Dončić hitro zašepal, nato postregel z norim košem

luka dončić
Košarkarji Dallasa visoko poraženi v Brooklynu (88:127).

Tekma v Brooklynu se za Luko Dončića ni začela po željah. Povsem na začetku prve četrtine mu je namreč v neuspešni obambni akciji spodrsnilo in staknil je lažjo poškodbo gležnja. Nekaj časa je še šepal po parketu, nato pa so se pri Dallasu odločili za menjavo. A na srečo ni šlo za nič hujšega, dvajsetletnik se je dokaj hitro vrnil v igro.

Telički so korak z mrežicami začeli izgubljati v drugi polovici prvega dela igre. Gostje namreč nikakor niso našli poti do koša, na drugi strani igrišča pa so slabo igrali tudi v obrambi, domači košarkarji pa so zadevali kot po tekočem traku. Po prvih 12 minutah igre so tako vodili za deset točk, po dodatnih treh minutah pa je Rick Carlisle nov odmor zahteval pri rezultatu 25:41. Tudi to ni pomagalo, na polovici druge četrtine je zaostanek narastel na 19 točk, malce kasneje pa že na - 24 s perspektive košarkarjev iz Teksasa. V zadnjo minuto prvega polčasa so gostje vstopili le s 33-odstotnim metom iz igre, domači pa so zadeli 60 odstokov svojih metov.

A nato je z dvema potezama zablestel Dončić. Ta je dotlej zadel dva meta iz osmih poizkusov, nato pa je deset sekund pred zaključkom četrtine ob izteku napada zadel trojko preko Jarretta Allena, sledil pa je še njegov met v zadnji sekundi polčasa. Luka je sprejel žogo pod svojim košem, stekel z njo nekaj metrov, se ustavil še pred sredinsko črto in od table zadel za 47:65.

Dončić je ob polčasu zbral 11 točk in pet skokov, ostal pa je brez asistence, saj njegovi soigralci preprosto niso zadevali niti povsem odprtih metov.

V tretji četrtini se je Dallas dvakrat približal na 16 točk zaostanka, a bližje ob razigranih gostiteljih preprosto ni šlo. Edini, ki je bil strelsko razpoložen pri gostih je bil Dwight Powell, ki je netipično zanj odlično metal trojke (5/6). V zadnjo četrtino so domači vstopili z vodstvom 99:73, nato pa jim je uspel še delni izid 11:0 za +37. Carlisle je imel vsega dovolj, ko je na klop potegnil Dončića (16 točk, 6 skokov, ena podaja, dve blokadi in ukradena žoga) je bilo jasno, da je gostujoča klop vrgla puško v koruzo.

Goran Dragić je znova izpustil tekmo, njegov Miami pa je doma s 114:113 premagal Atlanto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice