Šport > Košarka
3119 ogledov

"Še včeraj ga je mama vozila na trening."

luka dončić Print Screen
Slovitega košarkarja preseneča meteorski vzpon Luke Dončića.

Večina zvezdnikov lige NBA pred njegovo selitvijo čez lužo o Luki Dončiću ni vedela prav veliko, so pa nekatere izjeme, ki so se s takrat še neuveljavljenim košarkarjem Real Madrida seznanile, preden je postal svetovna superzvezda.

Dončić se je še kot obetavni košarkar madridskega velikana večkrat udeležil priprav onkraj Atlantika, kjer ga je pred leti spoznal tudi aktualni košarkar Memphis Grizzlies Joakim Noah.

joakim noah | Avtor: Print Screen Print Screen

"Luka je dober. Poznava se že zelo dolgo. Ko je bil še otrok, sva skupaj trenirala. Prišel je trenirat v Santa Barbaro. Bil je še zelo mlad," se prvega snidenja s takrat komaj 15-letnim Slovencem spominja Noah, do nedavnega član moštva New York Knicks, kjer je igral ob Kristapsu Porzingisu, zadnji odmevni okrepitvi Dallas Mavericks.

Luka Dončić je še kot član madridskega Reala pred sezono večkrat treniral v ZDA, kjer je imel še kot golobrad fant priložnost igrati s Pauom Gasolom, Nikolo Mirotićem in Joakimom Noahom.

"Takrat se mi ni niti sanjalo, da bo postal tako dober košarkar. Velik tekmec. Res noro, kako hitro se je vse skupaj zgodilo v NBA. Zdi se kot včeraj, ko ga je mama pripeljala na trening, zdaj pa je zvezdnik lige NBA," je dodal.

Dončić se je res ekspresno razvil v enega najprepoznavnejših in najboljših igralcev v ligi. In to potrjujejo tudi številke. Po treh četrtinah rednega dela sezone je komaj 20-letni novinec najboljši strelec, skakalec in podajalec svojega moštva

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 1
  • Avatar Kristensa
    Kristensa 00:20 05.marec 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

Sorodne novice