Šport > Košarka
10292 ogledov

Dončić žalosten in na robu obupa: "Poskušam se privaditi."

luka dončić Epa
Luka Dončić je na gostovanju v ameriški prestolnici popravil vtis po bledi predstavi v New Yorku.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je na tekmi z Washigton Wizards vrnil v ustaljene tire. V slabih 36 minutah minutah je dosegl 31 točk, 11 skokov, sedem podaj in kar štiri ukradene žoge, kar pa na žalost ni bilo dovolj za zmago njegovega moštva, ki je izgubilo z devetimi točkami razlike (123:132).

Luka Dončić Luka Dončič Šport Video: Noro, kako je zabil!

Dončić je prikazal precej boljšo predstavo kot pred tremi dnevi v Brooklynu, kjer je v dobrih 28 minutah sicer zbral 16 točk in šest skokov, a zabeležil samo eno podajo ob le 38-odstotnem metu iz igre. "Zelo slabo, tako v napadu kot v obrambi. Kot da nisem bil prisoten," je tekmo z mrežicami povzel 20-letni novinec.

Proti Washingtonu je znoval zablestel v vsem svojem sijaju in navdušil tudi trenerja Ricka Carlisla. "Nemogoče ga je bilo spraviti z igrišča, ker je igral tako dobro. Dosegel je pravo ravnovesje med prodori, meti z razdalje in razigravanjem soigralcev. Na igrišču je bil naš vodja. Všeč mi je bilo, kako je igral," je povedal trener Dallasa.

luka dončić | Avtor: Epa Epa
Kljub Dončićevi odlični igri je Dallas zabeležil tretji zaporedni poraz in, če ne bo prišlo do dramatičnega zasuka, nima več realnih možnosti za preboj v končnico. Trenutno beleži 42-odstotni izkupiček ob 27 zmagah in 37 porazih.

Pred sredino tekmo z Washingtonom je Dončićeva ekipa izgubila srečanji z Memphis Grizzlies in Brooklyn Nets, na obeh tekmah pa je moštvi ločilo 30 točk ali več. Telički so sploh prvič v zgodovini izgubili dve zaporedni tekmi s tako visoko razliko.

"Težko je bilo," je boleča poraza komentiral Dončić. "To je moja prva sezona porazov. Izgubili smo toliko tekem, kot sem jih prej izgubil v celem življenju. Ja, res mi ni lahko, vendar vem, v katero smer se premikamo kot ekipa. Poskušam se privaditi in upam, da bomo imeli prihodnje leto boljšo sezono," je dodal glavni favorit za nagrado novinec leta.

Priznal je še, da se s porazi sooča težje, kot se zdi na prvi pogled. "Zagotovo ni tako lahko, kot izgleda. Vem, da ljudje tako mislijo, vendar je poraze težko sprejeti. Upam, da bo naslednja sezona boljša," je sklenil Slovenec.

Luka Dončić V Madridu vre Šport Dončić s tako malo besedami povedal tako veliko

Komentarjev 2
  • matic11 19:43 07.marec 2019.

    Kaksni so to naslovi "Doncic na robu obupa" , "obupan" mislim da ni noben bolj obupan od vas da greste taksne naslove pisat kljub odlicnim predstavam Doncica. Bleda predstava ? ... kaj takega pa se ne