Šport > Košarka
5392 ogledov

Video: Noro, kako je zabil!

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Nova dobra predstava Luke Dončića z napako.

Dallas Mavericks so tokrat gostovali pri ekipi Washington Wizards, Luka Dončić je tekmo odprl s štirimi uspešnimi meti in desetimi od 16 točk ekipe iz Teksasa. Pri tem je zadel eno trojko, navijače Dallasa pa je na noge dvignil tudi z močnim zabijanjem.

A njegov nalet so hitro prekinili sodniki, ki so mu v šestih minutah dosodili dve osebni napaki, zato je dvajsetletni Slovenec moral sesti na klop. V prvi polovici prve četrtine je poleg desetih točk zbral še tri ulovljene žoge in dve asistenci.

Dončića je v igri zamenjal Justin Jackson, ki se po prihodu iz Sacramenta, bil je udeležen v menjavo za Harrisona Barnesa, doslej ni pretirano izkazal. A tokrat je hitro zadel tri trojke, prednost Dallasa pa je predvsem po njegovi zaslugi narastla na dvoštevilčno prednost.

V prvih 12 minutah so gostje ob odličnem metu celo presegli štiridesetico, po prvi četrtini je bil na semaforju izpisan rezultat 43:33. S tem dosežkom so Telički izenačili rekord sezone, ki so ga s 43 točkami postavili na uvodnem domačem dvoboju sezone proti Minnesoti.

Dončić se je na parket vrnil že v zaključku prve četrtine, po četrtini drugega dela igre pa je bilo v njegovi statistiki že zapisanih 14 točk, pet skokov in tri asistence. Rick Carlisle mu je namenil nov počitek, kmalu zatem pa se je prednost gostov stopila, po trojki Trevorja Arize pa so celo povedli domači igralci (53:52).

Luka se je v igro vrnil ob štirih točkah zaostanka, slabe tri minute pred koncem polčasa. S takšno razliko se je odšlo tudi na glavni odmor (69:65), Dončić je sicer znova poizkusil z metom s sredine igrišča, podobnega je zadel tudi na zadnji tekmi proti Brooklynu, a je tokrat žogo ustavil obroč.

luka dončić Video Šport Dončić hitro zašepal, nato postregel z norim košem

Washington je odlično odprl tretjo četrtino in povedel z 78:68, prvi kandidat za novinca leta pa je odgovoril s košem za dve točki in asistenco za zabijanje Dwighta Powella. Imel je še priložnost za dodatno zmanjšanje zaostanka, a so sodniki ob prodoru proti košu spregledali očiten prekršek nad njim.

Kljub nekaj čudnim sodniškim odločitvam se je Dallas v zaključku četrtine povsem približal gostiteljem, po štirih zaporednih točkah Slovenca in njegovi asistenci za trojko Courtneyja Leeja pa je bilo 93:93. Dončić je odigral celotno četrtino, zaključil pa jo je z uspešnim metom slabo sekundo pred piskom sirene (96:99). Pred zadnjo četrtino je imel na svojem kontu že 27 točk, devet skokov, pet asistenc in kar štiri ukradene žoge ob dveh izgubljenih.

Po pričakovanjih je nato presedel prve minute četrte četrtine. To se v igri Dallasa ni poznalo, po že peti trojki Jacksona je ekipa iz Teksasa izenačila na 101:101, nato pa je met za tri točke zadel še Powell za vodstvo s 106:103. Dončić se je na parket vrnil sedem minut pred zaključkom pri izidu 108:109.

Ključni za uspeh Washingtona sta se izkazali dve zaporedni trojki, ki jih je zadel Jeff Green za vodstvo 122:115. Dallas je bil v naslednjih napadih neuspešen, domači pa so do košev prihajali praviloma po ofenzivnih skokih. Prednost je narastla na neulovljivih deset točk, končni izid pa je bil 123:132.

Dončić je bil z 31 točkami prvi strelec tekme. K temu dosežku je dodal še 11 ulovljenih žog, 7 podaj in štiri ukradene žoge. Dwight Powell , ki je imel met iz igre 11/12, je ob porazu zabeležil 26 točk in eset skokov, Jackson se je ustavil pri 18 točkah. Na drugi strani je Bradley Beal zbral 30 točk, Ariza 22 in Jabari Parker 20.

Miami Heat Gorana Dragića, ki zaradi poškodbe mečne mišice znova ni zaigral je z 91:84 premagal Charlotte.

Komentarjev 1
  • jakec1575 09:22 07.marec 2019.

    pred startom je ze naredil korake. in to stalno dela. to imam edino za reci proti doncicu. konstantno dela korake.

Sorodne novice