Šport > Košarka
1630 ogledov

Dončić še enkrat več prvi strelec tekme, vrnitev Dragića

luka dončić Epa
Dallas s 106:111 izgubil pri Orlandu, Miami pa je ob povratku Gorana Dragića s 126:110 premagal Cleveland.

Košarkarji Dallasa so nadaljevali s turnejo na Vzhodu, tokrat so se na Floridi pomerili z Orlandom. Telički so solidno odigrali uvodne minute dvoboja, a so nato močno popustili po rezultatu 10:10, gostitelji pa so to znali izkoristiti z delnim izidom 11:2. Luki Dončiću ni stekel met, v prvi četrtini, odigral je slabih 10 minut, je tako zadel le dva izmed sedmih poizkusov. V svojo statistiko je vpisal 5 točk, štiri ulovljene žoge in tri asistence.

Tudi ostali košarkarji Dallasa so bili večinoma neuspešni pri metih, prednost Čarovnije pa je ob koncu prve četrtine že znašala 13 točk, a jo je nato s trojko tik pred iztekom časa nekoliko zmanjšal Jalen Brunson (29:19). Dončić se je v igro vrnil sedem minut pred koncem prvega polčasa pri izidu 31:42, domači pa so mirno nadzorovali potek dvoboja. Prednost je še nekoliko narastla, s tremi zaporednimi zadetimi prostimi meti pa je dve sekundi pred koncem druge četrtine Dončić poskrbel za 47:62. Met iz igre 3/10 za deset točk.

Dallas je povsem drugače odprl tretjo četrtino. Košarkarji iz Teksasa so bili v prvih petih napadih vselej uspešni, tekmecu pa so dovolili le dve točki. Z delnim izido 10:2 so se v dobrih dveh minutah drugega polčasa približali na 57:64. Dvajsetletni Slovenec je imel kasneje priložnost, da bi goste pripeljal le na pet točk zaostanka, a je po uspešnem metu zgrešil dodatni prosti met. Naskok Dallasa se je ustavil, ob odličnem metu za tri točke, zadeli so 5 od osmih metov, pa je prednost domačih znova hitro narastla na +15 (85:70).

luka dončić Težki časi Šport Dončić žalosten in na robu obupa: "Poskušam se privaditi."

Zadnja četrtina se je začela z izidom 92:73, Dallas, ki ga mnogi že obtožujejo, da v zadnjem času namerno izgublja tekme in si tako pripravlja izhodišče za visok izbor na draftu, pa se je tako bližal novemu porazu. Dončić je obsedel na klopi, v igro pa se je vrnil pri izidu 93:105, natanko štiri minute in pol pred koncem. V zaključku tekme je odigral odlično, a za preobrat je preprosto zmanjkalo časa. Dobro minuto pred zadnjim piskom sirene je Dončić zadel met za tri točke (104:111), 47 sekund do konca dvoboja pa se je na semaforju izpisal izid 106:111. Orlando je zapravil naslednji napad, Dončić in Tim Hardaway Jr. pa sta zgrešila trojki, ki bi lahko Dallas pripeljali le na dve točki zaostanka. 

Dončić je zbral 24 točk, s tem je bil še enkrat več prvi strelec tekme, osem skokov in pet asistenc, prav tako novinec Brunson pa se je ustavil pri 18 točkah in devetih skokih. Veteran Dirk Nowitzki je prikazal eno boljših patij v napadu v tej sezoni, dosegel je 15 točk. Pri Orlandu 22 točk vknjižil Terence Ross, 20 in 13 skokov pa Nikola Vučević.

Vrnitev Dragića z zmago

V Miamiju se je na parket po težavah z mečno mišico vrnil Goran Dragić, ki mu je trener Erik Spoelstra znova namenil vlogo s klopi. Najkoristnejši igralec Eurobasketa 2017 je v igro vstopil ob koncu prve četrtine proti Clevelandu. Kljub omejeni minutaži je Gogi v povsem izenačeni tekmi, nobeno od moštev si v prvem polčasu ni priigralo prednosti višje od pet točk, hitro zbral devet točk in bil ob polčasu drugi strelec Vročice. 

Drugi polčas se je pričel s 57:57, domači pa so si v drugi polovici tretje četrtine naposled le priigrali osem točk prednosti. Dragić je odigral sicer le slabe tri minute v tretjem delu igre, ki se je končal z lepo akcijo in košem Dragića ter nato še dvema točkama Dwyana Wada za 94:83.

Spoelstra je Slovencu namenil le štiri minute v zadnji četrtini, Ljubljančan se je znova preslil na klop ob rezultatu 102:94. Ko je devet od desetih zaporednih točk Miamija dosegel Rodney McGruder, je bil dvoboj pravzaprav že odločen (116:97).

Dragić je v slabih 16 minutah zbral 11 točk, skok in podajo. Josh Richardson je dosegel 20 točk, Bam Adebayo pa 17. Rookie Collin Sexton je bil prvi strelec Clevelanda s 27 točkami, drugi pa z 19 Kevin Love.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.