Šport > Košarka
2272 ogledov

Beal spoštuje Dončića, a vse ima svojo mejo

Reševalni pas/Twitter Luka Dončić in Bradley Beal.
Zvezdnik Washington Wizards trdi, da se Dončićev met s korakom nazaj, s katerim je novinec zaslovel v ligi NBA, ne more primerjati z njegovim.

Bradley Beal, prvi strelec košarkarskega moštva iz prestolnice, kjer so v noči na četrtek gostovali Dallas Mavericks in kljub 31 točkam Luke Dončića izgubili s 123:132, je po tekmi odgovarjal na vprašanja o slovenskem čudeženem dečku.

Luka Dončić Luka Dončič Šport Video: Noro, kako je zabil!

"Luka je poseben igralec. Zelo mlad. Občudujem njegove sposobnosti pri takšni višini. Mislim, da bo fant še dolgo nekaj posebnega," je dejal Beal, za Dončićem drugi strelec tekme in prvo ime domačega moštva.

Novinec Dallasa v ligi NBA slovi kot eden najbolj učinkovitih izvajalcev metov s korakom nazaj, ki so postali njegov zaščitni znak. Gre za veščino, s katero se ponaša tudi zvezdnik Washingtona. Ob novinarskem vprašanju o primerjavi obeh metov Američan ni skrival, kam se nagiba. "Moj je boljši," je samozavestno odvrnil in nasmejal vse prisotne.

luka dončić Težki časi Šport Dončić žalosten in na robu obupa: "Poskušam se privaditi."

Košarkar Washingtona je met s korakom nazaj začel izpopolnjevati že v rani mladosti, vendar je potreboval kar nekaj časa, da ga je uvedel v svoj repertoar na tekmah najmočnejše lige na svetu. "Ko sem pridobil na samozavesti in se mi je ponudila priložnost, da igram svobodno, je to postalo nekaj naravnega," je o najljubši prvini svoje igre povedal Beal. 

"Obrambni igralec nima veliko možnosti, saj si lahko ustvariš veliko prostora. Gre za nekakšno preigravanje brez preigravanja. Tako lažje pridem do meta iz skoka. Branilci ga ne pričakujejo," je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.