Šport > Košarka
3931 ogledov

Young s trojnim dvojčkom, Luka presenetil z izjavo o njem

Luka Dončić Trae Young Luka Dončić v akciji proti Traeju Youngu.
Dončić spregovoril o naslovu za novinca leta.

V ligi NBA je odlično predstavo znova pokazal Trae Young, ki ga številni zdaj vidijo kot najresnejšega protikandidata Luki Dončiću za naziv novinca leta. Košarkar Atlante, ki se je v olimpijskem mestu znašel prav po menjavi z Dončićem na večer drafta, je tokrat na dvoboju z Brooklynom prišel do svojega prvega trojnega dvojčka. Ob porazu proti Mrežicam s 112:114 je v svojo statistiko vpisal 23 točk, deset skokov in 11 asistenc.

Ameriški mediji so ob zadnjih dobrih predstavah člana Sokolov hoteli izvedeti, kaj o boju za naslov rookie leta meni Dončić, ta pa jih je presenetil. "Ne vem, kako poteka boj za to nagrado, a vem, da Trae igra zelo dobro. Mnogim skeptikom je pokazal, da zna igrati, vesel sem, da mu gre dobro v ligi NBA," je bil odgovor Dončića. 

Vsaj po mišljenju košarkarskih poznavalcev v Evropi je sicer Slovenec prepričljivo na poti k nazivu novinca leta, a v ZDA imajo včasih drugačen pogled na vse skupaj. V državi, kjer so nekateri še vedno prepričani, da je univerzitetna košarka močnejša od Evrolige, je pač še vedno nekoliko težko prezreti domačega igralca in nagrado podeliti Evropejcu.

luka dončić trae young | Avtor: Epa Dončić ali Young, to je zdaj vprašanje! Epa

Pred dvema letoma so se tako v finalnem izboru znašli Dario Šarić, Joel Embiid in Malcolm Brogdon. Kamerunca Embiida je od nagrade oddaljilo le 31 tekem, ki jih je odigral ob odlični statistiki, tudi Hrvat (12.8 točke, 6.3 skoka, 2.2 podaje) pa je imel vsaj na papirju boljše številke od košarkarja Milwaukeeja (10.2 točke, 2.8 skoka in 4.2 asistence). A po mnenju tistih, ki so glasovali, si je nagrado za najboljšega novinca prislužil Brogdon, saj je bil tudi zaradi njega Milwaukee v rednem delu uspešnejši od Philadelphije za katero sta nastopala Embiid in Šarić.

Ta argument sicer tokrat odpade, saj ima Dallas še vedno več zmag kot Atlanta. Slednja je doslej na 67 tekmah zbrala 22 zmag, Mavericks pa so bili uspešni na 27. od 65 dvobojev.   

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice