Šport > Košarka
13016 ogledov

Dramatičen zasuk v NBA: Luka Dončić ni več številka ena!

Luka Dončić Dončić je na lestvici kraljeval 16 zaporednih tednov.
Dvoboj za prestižni naziv novinec leta v ligi NBA je dobil nepričakovan preobrat.

Pred dnevi smo pisali o vzponu košarkarja Atlante Hawks Traeju Youngu, ki je s svojimi nedavnimi predstavami očaral košarkarske poznavalce onkraj luže in se najavil kot glavni konkurent Luki Dončiću v dvoboju za prestižni naziv novinec leta lige NBA.

luka dončić Šov novincev Šport Dončić dobil resno konkurenco

Primerjava Dončića in Younga je zanimiva tudi zato, ker sta bila na lanskem naboru predmet dogovora med moštvoma Dallasom in Atlanto. Slednja je namreč na naboru izbrala Dončića, a ga je nato v zameno za Younga in izbor v prvem krogu enega izmed prihajajočih naborov prepustila Dallasu.

Omenjena košarkarja sta po mnenju košarkarskih analitikov glavna, morda celo edina kandidata za naziv novinec leta, kar se odraža tudi na lestvici Kia Rookie Ladder, kjer na prvih dveh mestih kraljujeta zadnjih pet zaporednih tednov.

Toda v tem tednu je na lestvici prišlo do ene velike spremembe. Dončić, ki je na vrhu preživel kar 16 zaporednih tednov, je po mnenju NBA analitikov izgubil svoj primat med novinci in prvič v svoji debitantski sezoni zaostal za enim izmed svojih konkurentov.

Njegova vladavina je trajala skoraj tretjino koledarskega leta, sodeč po najnovejšem razporedu pa slovenski čudežni deček ni več glavni favorit za naziv novinec leta. V neposrednem dvoboju ga je predvsem po zaslugi epske predstave proti Chicago Bulls, katerim je nasul 49 točk, prehitel Young. 

"Nisem povsem na tekočem, kako kaže glede nagrade, vem pa, da Trae igra odlično. Skeptikom je dokazal, da lahko igra v ligi NBA. Vesel sem, da mu gre tako dobro."

Luka Dončić

Zvezdnik Atlante je sploh prvi "rookie" poleg Dončića, ki je zasedel prvo mesto na tedenski lestvici najboljših novincev. "Počasi se mu je vse sestavilo. Težave, ki jih je imel na začetku sezone, so po mojem mnenju najboljša stvar, ki se mu je lahko zgodila. Zdaj žanje vse sadove. To je bil blagoslov v preobleki," je prepričan vrhunski košarkar Vince Carter.

Trae Young tretji novinec v zgodovini, ki je na eni tekmi dosegel vsaj 40 točk in 10 skokov. Pred njim je to uspelo Michaelu Jordanu (dvakrat) in LeBronu Jamesu.

Kia Rookie Ladder (16. teden): 

1. Trae Young - Atlanta Hawks (prejšnji teden: 2) 
2. Luka Dončić - Dallas Mavericks (prejšnji teden: 1) 
3. Deandre Ayton - Phoenix Suns (prejšnji teden: 5)
4. Landry Shamet - Los Angeles Clippers (prejšnji teden: /) 
5. Mitchell Robinson - New York Knicks (prejšnji teden: 4) 

Komentarjev 8
  • Avatar Millikanta
    Millikanta 00:30 10.marec 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

  • boter77 19:33 09.marec 2019.

    To so tedenske lestvice. Ne odražajo celotne sezone, ampak samo predstave v zadnjem tednu!

  • stilist 11:39 09.marec 2019.

    Vendarle boste malo manj nakladali o njem. Ni več naj, naj, naj, naj,....

Sorodne novice