Šport > Košarka
2433 ogledov

Šokanten večer zaznamovala pretep in rasizem

Serge Ibaka Marquese Chriss Reševalni pas/Twitter Serge Ibaka ni ostal dolžan Marquesu Chrissu.
V noči na torek je bilo v ligi NBA na sporedu šest tekem, na dveh se je iskrilo.

Košarkarji Cleveland Cavaliers so ugnali Toronto Raptors s 126:101, s tem pa je ekipa, ki nima več možnosti za končnico in sta od nje slabši le dve moštvi, ugnala drugouvrščeno ekipo celotne lige. Toronto si je poleg ekipe Milwaukee Bucks doslej edini že zagotovil izločilne boje za prvaka.

Luka Dončić Koleno Šport Zadnje informacije o Dončićevi poškodbi

Tekmo je zaznamoval tudi pretep, ko sta si v lase v tretji četrtini skočila Serge Ibaka iz Toronta in član Clevelanda Marquese Chriss. Prvi je padel na tla, se pobral in nato od zadaj skočil na Chrissa ter ga zgrabil za vrat, potem ga je skušal še boksniti, vendar je zgrešil, Chriss pa se je v tem prerivanju, pridružili so se številni igralci in skušali ločiti pretepača, uspel osvoboditi; oba srboriteža, ki sta bila izključena, verjetno čaka kar visoka kazen.

"S kotičkom očesa sem opazil, da se nekaj dogaja. Tako hitro se je vse skupaj zgodilo. Vsi so skušali teči tja, da bi videli, za kaj gre. Hitro se je tudi vse skupaj pomirilo, kar je običajno v takih primerih," je "spopad" pokomentiral Kevin Love, drugi strelec domačih.

Na igrišču je bilo jasno, kdo je zmagal. Cleveland, ki je imel polovico igralcev z dvomestnim številom točk, med to šesterico pa je Collin Sexton zadel 28 točk, Kevin Love jih je dodal 16 in 18 skokov, Cedi Osman 19, Hrvat Ante Žižić pa 17. Na drugi strani je Kawhi Leonard po eni tekmi premora 25 točk zadel z metom 11:19 iz igre.

Derrick Jones Jr. Video Šport Zabijanje leta v ligi NBA

Russell Westbrook Utah Jazz | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Utah Jazz pa je pred svojimi navijači klonil v dvoboju z Oklahomo City Thunder z 89:98. Oklahoma je četrta na zahodnem delu lige, Utah pa osmi, a ima precej boljši izkupiček od devetega Sacramenta. Tekmo je zaznamoval tudi incident v drugi četrtini, ko se je gostujoči zvezdnik Russell Westbrook (23 točk, 11 skokov, 8 podaj) zapletel v vroče besedno obračunavanje s parom navijačev.

Vzrok naj bi bil rasne narave. "Pojdi na kolena, tako kot včasih," naj bi mu zabrusila navijača. "Nekaj morajo narediti glede tega. Morajo biti določene posledice za takšne ljudi, ki pridejo na tekme le zato, da govorijo in počnejo, kar se jim zljubi. Mislim, da to ni pošteno do igralcev," je po tekmi povedal Westbrook.

dončić harden Prebral ga je Šport Dončić "prilimal banano" Hardnu: "Vedel sem, kaj bo naredil."

Los Angeles Clippers so dotolkli Boston Celtics s 140:115, Lou Williams pa je postal najboljši strelec NBA v zgodovini v času, ko ni bil član začetnih peterk, kar se spremlja od sezone 1970/71. Dosegel je 34 točk, skupaj jih ima 11.154, ko je vstopil v igro v nadaljevanju tekme, in prehitel Della Curryja, ki je imel kot rezervist 11.147 točk.

James Harden (28 točk), Eric Gordon (22) in Clint Capela (19 točk, 15 skokov) so vodili Houston Rockets do devete zmage v nizu, tokrat nad Charlotte Hornets s 118:106, za poraženo vrsto je 40 točk zadel Kemba Walker, ki je imel še 10 skokov in sedem podaj.

Spencer Dinwiddie je bil z 19 točkami najboljši strelec Brooklyn Nets, ki se je na šesto mesto na vzhodnem delu lige povzpel po zmagi s 103:75 nad Detroit Pistons. Igralci Washington Wizards so doma premagali Sacramento Kings s 121:115.

NBA, izidi:

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 126:101
Washington Wizards - Sacramento Kings 121:115
Brooklyn Nets - Detroit Pistons 103:75
Houston Rockets - Charlotte Hornets 118:106
Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 89:98
LA Clippers - Boston Celtics 140:115

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice