Šport > Košarka
2572 ogledov

Dragić prvi strelec tekme, Dončić z novim rekordom

Luka Dončić Getty Images
Miami na dobri poti do končnice.

Miami se vse bolj zanesljivo približuje končnici lige NBA. Vročica se je tokrat pomerila s San Antoniom in zmagala s 110:105. Znova je velik delež k zmagi moštva iz Floride prispeval Goran Dragić, trenutno eden najboljših mož v ligi, ki v igro vstopajo s klopi. Tokrat je že v prvem polčasu zbral 20 točk, čeprav mu je trener Erik Spoelstra namenil le 12 minut.

Miami je prvo četrtino dobil za dve točki, nato pa ob polčasu vodil z 62:47. Dragić je v tretji četrtini, enako kot v prvi, v igro vstopil slabe štiri minute pred koncem tega dela igre, ko je razlika v korist gostov še vedno znašala 15 točk (81:65). San Antonio se je v zaključku zadnje četrtine približal celo na štiri točke zaostanka, vendar je Dragić nato zadel svoj edini koš v drugem polčasu za 106:100. Kmalu po odločilnem košu ga je Spoelstra znova posedel na klop. Ostroge so se dobro minuto pred zadnjim piskom sirene še približale na 105:108, pet sekund pred koncem pa je končni izid z dvema zadetima prostima metoma postavil Kelly Olynyk.

Dragić je bil z metom 8/13 iz igre z 22 točkami, k temu je še dodal po dva skoka in podaji, prvi strelec tekme. 

Dončić dolgo vlekel Dallasov voz, a ni šlo

Luka Dončić je z Dallasom gostoval pri Portlandu, kjer so si ga zapomnilli po nori trojki s katero je na preteklem gostovanju svojemu moštvu priigral podaljšek. Tokrat je dvajsetletni Slovenec dvoboj odprl precej skromneše. V prvih slabih šestih minutah je le dvakrat poskušal z metom na koš, zgrešil je po en poizkus za dve in tri točke, nato pa pri rezultatu 9:9 z enim skokom v svoji statistiki sedel na klop. Takoj zatem je domačim uspel delni izid 13:0, ob koncu četrtine pa je bil na semaforju izpisan rezultat 26:17.

Na začetku drugih 12 minut igre se je na parket vrnil tudi Dončić. Ta je v prvih treh minutah in pol druge četrtine prispeval štiri točke, dve ulovljeni žogi in dve asistenci, po njegovi zaslugi pa se je Dallas približal na 31:35. Luka je v tem obdobju s točkami in asistencami prispeval k desetim od 14 točk Teličkov.

Po Dončićevih štirih zaporednih točkah je moštvo iz Teksaka celo povedlo za točko, pri vodstvu s 44:42 pa je po Slovenčevi podaji polaganje zgrešil Courtney Lee. Portland je odgovoril s trojko, trener Dallasa Rick Carllisle pa je zahteval minuto odmora. Ta ni obrodila sadov, po Dončićevi vrnitvi na klop pa so domači znova prevzeli pobudo in se hitro oddaljili. Ob glavnem odmoru so vodili s 65:52. 

Ljubljančan je do polčasa zbral 10 točk ter po tri ulovljene žoge in podaje, uspelo pa mu je popraviti še en rekord v zgodovini franšize iz Dallasa. Zadel je že svoj 307. prosti met, kar je najboljši dosežek novinca v dresu Teličkov. Pred njim je bil najboljši dosežek v rokah Jamala Mashburna, ki je v svoji rookie sezoni zbral 305 uspešnih prostih metov.

Prednost domačih je v tretji četrtini ohranjal znova fenomenalni Damian Lillard. Ta je s serijo trojk svojo ekipo popeljal do prednosti 87:69, že pet minut pred zaključkom četrtine pa je bil pri 28 točkah. Kasneje je z uspešnimi meti za tri točke nadaljeval Seth Curry, Dallas pa je z -18 vstopil tudi v zadnjih ducat minut igre. Razlika se nato ni bistveno zmanjšala, Dončić pa je dokončno sedel na klop po seriji zadetih prostih metov za 104:120. Skupno je zbral 24 točk, pet skokov in šest asistenc.

Obe moštvi sta zaigrali z rezervisti, prvič je na NBA tekmi nastopil tudi Kostas Antetokounmpo, brat izjemnega Giannisa. Grk je vpisal v statistiko točko in skok. Druga Dallasova ekipa je sicer nadigrala Portlandovo in se v zadnji minuti celo približala le na sedem točk zaostanka, vendar prave priložnosti za preobrat ni bilo več.Dvoboj se je končal z rezultatom 126:118.

Lillard je zbral 33 točk, pet ulovljenih žog in 12 asistenc, še lani član Dallasa Curry se je ustavil pri 20 točkah. Drugi strelec Teličkov za Dončićem je bil z 21 točkami Justin Jackson, Jalen Brunson pa je tekmo končal s 16 točkami.

Komentarjev 1
  • stilist 08:29 21.marec 2019.

    Dončić najboljši v Ameriki, njegova ekipa pa zadnja v konferenci. Ne gre ravno skupaj...

Sorodne novice