Šport > Košarka
2669 ogledov

Ko dvoletnika vprašaš, kdo je njegov najljubši igralec ...

Luka Dončić Dirk Nowitzki Epa
Tudi najmlajši že vedo.

Luka Dončić je zaradi lažjih težav s kolenom izpustil domači dvoboj s Clevelandom, a naj bi bil v kadru že za naslednjo tekmo Teličkov. Zdravstveno stanje 20-letnika budno spremlja tudi okoli 1000 Slovencev, ki nameravajo konec meseca zapolniti dvorano v Miamiju na dvoboju med Vročico in Dallasom, ko se bosta pomerila Goran Dragić in Dončić.

Slednji je že v prvi sezoni dosegel izjemno popularnost v ligi NBA. Ljubitelji košarke so mu tako namenili celo več kot štiri milijone glasov za tekmo All-Stars, na Zahodu je imel več glasov le LeBron James, a Slovenec po oddaji glasov s strani košarkarjev in medijev ter izboru trenerjev kasneje ni zaigral na tekmi vseh zvezd. 

luka dončić NBA Šport Dončić le s strani spremljal dogajanje

Kljub nenastopu med elito, je Dončić že eden najprepoznavnejših obrazov lige. Prepoznajo ga tudi najmlajši. "Ni še star tri leta, a že ve, kdo sta njegova najljubša igralca," je tako ob posnetku svojega sina zapisal eden izmed navijačev Dallasa. Malček ni imel težav niti z izgovarjanjem Slovenčevega priimka.

Tudi v Dallasu so sicer hitro ugotovili, da lahko okoli Dončića gradijo ekipo, zaradi tega pa se je morala posloviti kar četverica igralcev, ki so skupaj z Ljubljančanom na začetku sezone tvorili prvo peterko teksaške ekipe. Ob prihodu Kristapsa Porzingisa, ob slabih rezultatih v zadnjem času, ki bi lahko Teličkom omogočili, da obdržijo izbor na draftu, ki so ga sicer morali ponuditi Atlanti ob zamenjavi Dončić - Trae Young, ter ob dejstvu, da ima franšiza na voljo dovolj financ za sklenitev pogodbe z enim ali dvema zvezdnikoma, se navijači Dallasa že z veseljem obračajo proti naslednji sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice