Šport > Košarka
916 ogledov

Dragić razbil Detroit, Bojevniki poslali sporočilo

Goran Dragić Miami Heat Reševalni pas/Twitter
V noči na četrtek je bilo v ligi NBA na sporedu šest tekem, aktiven je bil tudi Goran Dragić.

Košarkarji iz Miamija so se dobesedno poigrali s tekmeci iz Detroita in jih v ligi NBA visoko premagali s 108:74. Vročica je bila za razred boljša od Batov, predvsem sijajno pa je zaigrala v začetku drugega polčasa, ki ga je odprla z delnim izidom 21:0.

Goran Dragić je za floridsko ekipo v 19 minutah prispeval 10 točk, štiri podaje ter dva skoka.

Domača ekipa je prikazala zelo kolektivno predstavo, kar sedem njenih igralcev je vpisalo dvomestno število doseženih točk. Najbolj učinkovit je bil Justise Winslow s 16 točkami, dve manj je dosegel Dion Waiters, Josh Richardson in Hassan Whiteside pa sta prispevala po 13 točk. Za bledo gostujočo zasedbo je Blake Griffin dosegel 13 točk.

V noči na četrtek je bilo na sporedu še pet tekem, najbolj razburljiva je bila v Houstonu, kjer so branilci prvega mesta iz Oaklanda slavili s 106:104. Bojevniki so v Teksas prišli brez Kevina Duranta, v odsotnosti svojega pomembnega moža pa so odgovornost prevzeli drugi igralci kalifornijske zasedbe.

Izjemno navdahnjen je bil Klay Thompson, ki je dosegel 30 točk. Razpoložen je bil tudi DeMarcus Cousins, ki je dosegel 27 točk, kar je njegov najboljši strelski izkupiček v tej sezoni, ob tem pa je pobral osem žog pod obema obročema ter zbral sedem podaj. Prvi zvezdnik ekipe Stephen Curry je tekmecem nasul 24 točk. Rakete so po osmih zmagah v nizu doživele prvi poraz, na današnji tekmi pa je bil najbolj učinkovit James Harden, ki je 29 točkam dodal še deset podaj, medtem ko je organizator igre Chris Paul dosegel 24 točk.

luka dončić Car Šport Ne boste verjeli, kaj je po porazu počel Dončić

Phoenix, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov, je doma visoko izgubila proti Utahu s 97:114. Zasedba iz Arizone, sicer zadnjeuvrščena v zahodni konferenci, je v zadnjem obdobju v dobri formi, saj je na zadnjih sedmih tekmah dosegla kar pet zmag, na današnji pa je bila povsem nemočna. Pri ekipi iz dežele mormonov je bil najbolj učinkovit Donovan Mitchel s 26 točkami, pri domači zasedbi pa je točko več dosegel Devin Booker.

Oklahoma je na krilih svojega prvega moža Russella Westbrooka premagala Brooklyn s 108:96. Westbrook je dosegel 25. trojni dvojček v tej sezoni (skupno v karieri pa že 130.), tekmo je končal s sijajno statistiko: 31 točk, 12 skokov in 11 podajami.

Washington je ukanil Orlando s 100:90. Pri gostiteljih iz ameriške prestolnice je bil najbolj učinkovit Bradley Beal s 23 točkami, pri gostih pa Nikola Vučević z 20 točkami in 14 skoki.

Atlanta je zanesljivo premagala Memphis s 132:111, najboljši mož na igrišču je bil John Collins s 27 točkami in 12 skoki.

Luka Dončić bo na veliko sceno stopil v noči na petek. Njegov Dallas bo gostoval v Denverju, medtem ko bo Miami naslednjo tekmo igral v noči na soboto, ko bo gostil v tej sezoni sijajni Milwaukee.

luka dončić Težki časi Šport Trener obžaluje napako, Nowitzki sočustvuje z Dončićem

NBA, izidi:

Miami Heat - Detroit Pistons 108:74
Goran Dragić 10 točk, 4 podaje, 2 skoka, 2 ukradeni žogi v 18:50 minute.

Washington Wizards - Orlando Magic 100:90
Oklahoma City Thunder - Brooklyn Nets 108:96
Atlanta Hawks - Memphis Grizzlies 132:111
Houston Rockets - Golden State Warriors 104:106
Phoenix Suns - Utah Jazz 97:114

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.