Šport > Košarka
495 ogledov

Dragić navdušuje v pravem trenutku

goran dragić dwayne wade miami heat
Slovenski košarkar je veliko pripomogel h ključni zmagi njegovega moštva, ki se bori za nastop v končnici.

Košarkarji Miami Heat so v nedeljo premagali nesporednega tekmeca za preboj v končnico vzhodne konference Charlotte Hornets (93:74). Vročica ima 13 tekem pred koncem rednega dela na računu 33 zmag in 36 porazov (48%) in drži osmo mesto na vzhodu. Devetouvrščeno moštvo Orlando Magic ime enako številko zmag (33), a dva poraza več (38).

Na obračunu s sršeni se je izkazal slovenski košarkar Goran Dragić, ki se je po vrnitvi po operaciji kolena uveljavil kot odličen rezervist in skrito orožje trenerja Erika Spoelstre.

Dragić je v igro vstopil s klopi in na parketu preživel dobrih 27 minut. Z 19 točkami je bil najboljši strelec svojega moštva, temu je dodal še dva skokain štiri podaje. Zadel je kar sedem od 11 metov iz igre (64%) ter štiri od šestih poskusov za tri točke (67%), natančen pa je bil tudi izvajanju edinega prostega meta (1/1).

"Obramba je bila dobra, vsi smo si pomagali in to se je poznalo na igri. Tudi v napadu je žoga dobro krožila, zadeli smo ključne mete. To je bila pomembna tekma in smo ostali v igri. A moramo se dokazati tudi v Oklahomi ter na drugih gostovanjih. Smo pa bolj samozavestni in to se je pokazalo tudi danes, ko smo zadevali v zaključku. Četudi smo v prvem polčasu zgrešili nekaj metov, samo to nadoknadili z obrambo," je povedal slovenski košarkar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice