Šport > Košarka
5689 ogledov

Slovenci zavzeli Miami

American Airlines Arena Reševalni pas/Twitter
V noči petek se bo v Miamiju odvila s strani slovenskih navijačev težko pričakovana košarkarska tekma.

V prvih urah petka po srednjeevropskem času se bosta v American Airlines Areni pomerili ekipi Miami Heat in Dallas Mavericks. Nasproti si bosta stala Goran Dragić in Luka Dončić, za tekmo pa na sončni strani Alp že nekaj mesecev vlada veliko zanimanje.

Začetnik sila množične Facebook skupine, ki je kolektivno pokupila več sto vstopnic za tekmo - Miha Pogačar, nam je v začetku decembra zaupal, da je rezerviral že več kot 300 dragocenih lističev papirja. Številka se je od takrat povečala. "V našem skupinskem nakupu je skupno pošlo 500 vstopnic," nam je razkril Pogačar.

Večina rezerviranih sedežev omenjenega skupinskega nakupa je v "zeleni coni" dvorane, nekaj jih je razporejenih v "rdeči coni". Decembra je Pogačar za naš portal povedal, da bo 25 slovenskih otrok pozdravilo igralce obeh ekip ("high-five", op. a.) pred začetkom tekme ob vstopu na parket.

Prenos srečanja Miami Heat - Dallas Mavericks si lahko ogledate na programu SK1 (začetek ob 00:30 v noči na petek).

Teh 500 slovenskih navijačev pa še zdaleč ne bo edinih na obračunu v Miamiju. Na Florido je namreč pripotovalo ogromno ljubiteljev košarke iz dežele aktualnih evropskih prvakov. "Po moji oceni bo na tekmi med 1.500 in 2.000 slovenskih navijačev," nam je iz Miamija sporočil Pogačar.

goran dragić dwayne wade miami heat | Avtor: Profimedia Profimedia

Luka Dončić Video Šport Dončić spet kot z drugega planeta, boleč poraz Dragića

American Airlines Arena za košarkarske tekme lahko sprejme 19.600 gledalcev, velik del dvorane bodo tako zapolnili privrženci Dragića in Dončića. Srečanje bo precej bolj pomembno za Vročico, ki se krčevito bori za uvrstitev v končnico, medtem ko so Telički že brez možnosti za "play-off".

Prvo medsebojno tekmo v letošnji sezoni je dobil Miami, 14. februarja je v Dallasu slavil za enajst točk (101:112). Dragić takrat zaradi poškodbe ni igral, Dončić pa je dosegel 18 točk, 12 skokov in devet asistenc.

Luka Dončić Mvs Kings Nov dan, nov mejnik Šport Dončić izenačil dosežek kultnega igralca

Luka Dončić Oakland | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice