Šport > Košarka
1902 ogledov

Tekma z Dončićem bolj pomembna za Dragića

Goran Dragić Getty Images
Na televiziji Sport Klub1 bo prenos težko pričakovanega dvoboja med Goranom Dragićem in Luko Dončićem.

V ligi NBA bodo nocoj priča novosti, saj si bo eno izmed tekem v najmočnejših ameriških ligah ogledala organizirana skupina navijačev iz tujine. Na dvoboju med domačim Miamijem in gostujočim Dallasom naj bi bilo prisotnih od 1.500 do 2.000 slovenskih ljubiteljev košarke. Dvorana sicer sprejme manj kot 20.000 gledalcev, vsak deseti bo torej v njej prisoten le zaradi prvega dvoboja med Goranom Dragićem in Luko Dončićem v ligi NBA. Gre za največje športno romanje Slovencev na drugo stran Atlantika, pot je dolga 8323 kilometrov.

To bo sicer druga tekma med Miami Heat in Dallas Mavericks v tej sezoni, vendar na prvi 13. februarja Dragić zaradi poškodbe ni igral. Tedaj je v Teksasu slavil Miami s 112:101, na dvoboju pa je bilo okoli 100 navijačev iz Slovenije.

Slovenski spektakel v dvorani American Airlines bo veliko bolj pomemben za Miami Heat, ki se še poteguje za uvrstitev v končnico. S 36 zmagami in 38 porazi zaseda deveto mesto na vzhodu; za šestim mestom zaostaja dve zmagi, za osmim eno, pred desetim pa ima zmago prednosti. Šesti Brooklyn Nets so pred tekmami v tej noči vpisali razmerje 38-37, sedmi Detroit Pistons 37-37, osmi Orlando, ki je na zadnjem obračunu po visokem zaostanku premagal Vročico, pa 37-38. Miami je na zadnjih desetih tekmah sicer zabeležil šest zmag.

V noči na petek se bosta Goran Dragić in Luka Dončić pomerila med seboj, na sporedu bo namreč srečanje Miami Heat - Dallas Mavericks (prenos na Sport Klubu1 ob 00:30).

Dallas ima na zahodu le sedem zmag manj (29-45) kot Miami na vzhodu, a ga to uvršča na predzadnje mesto. Slabša ekipa na zahodu je le Phoenx Suns (17-58) nekdanjega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova. Telički so na zadnjih desetih dvobojih le dvakrat prišli do uspeha, ob Dončićevem trojnem dvojčku so odmevno in visoko premagali prvake Golden State Warriors. Luka je triple double učinek ponovil še na torkovi tekmi proti Sacramento Kings.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice