Šport > Košarka
8090 ogledov

Trener razvrednotil Dončića: "Kot tisti košarkar, ki je vedno izgubil."

luka dončić Epa
Ameriški košarkarski trener je izrekel nekaj težkih besed na račun slovenskega asa. S kritiko je želel podkrepiti trditev, da si 20-letnik ne zasluži priznanja za novinca leta.

Ob iztekajočem se rednem delu sezone lige NBA je veliko govora o primerjavi med Lukom Dončićem in Traejem Youngom. Košarkarja sta glavna favorita za nagrado novinec leta, mnenja o tem, kdo si jo zasluži bolj, pa so deljena.

Po mnenju košarkarskih strokovnjakov in analitikov je nesporni favorit še vedno Dončić, vendar si je velika večia enotnih, da se je razlika med njima v zadnjih mesecih zmanjšala. Dončić je z igro navduševal od  začetka do konca sezone, medtem ko je Young eksplodiral v drugem delu.

Košarkarju Atlante so podporo javno izrekli Donovan Mitchell, Kyle Kuzma in Blake Griffin, omenjeni trojici pa se je zdaj pridužil še nekdanji košarkar in trener Lionel Hollins, ki je v preteklosti vodil Memphis Grizzlies in Brooklyn Nets. Mrežice so ga s položaja razrešile leta 2016, od takrat pa ni dobil priložnosti v ligi NBA.

lionel hollins | Avtor: Epa Epa

Nihče od njegovih somišljenikov ob primerjavi Dončića in Younga ni izrekel slabe besede na račun slovenskega čudežnega dečka, česar pa za Hollinsa ne moremo trditi. 65-letnik je nedavno gostoval v radijski oddaji Sirius XM in s svojimi izjavami močno razvrednotil Dončićevo zgodovinsko sezono.

Luka Doncic Epsko Šport Poleg Dončića je to uspelo le še enemu legendarnemu asu

"Luka Dončić ima 41-odstoten met iz igre. Njegova učinkovitost je močno strmoglavila. Spominja me na Jasona Williamsa, ko je ta prišel v NBA. Vsak večer smo lahko spremljali Jasonove vrhunce s tekme, a je njegova ekipa vedno izgubila. To so samo prazne številke. Trae Young je pustil zelo velik pečat in Hawkse je trenutno zelo težko premagati," je izjavil.

"To so samo prazne številke."

Hollins o Luki

Hollins je očitno želel poudariti, da je Dallas zmagal na treh od zadnjih štirih tekem, na katerih Dončić ni igral, ob tem pa pozabil omeniti, da je v zaključku rednega dela vselej prisotnega veliko taktiziranja, še zlasti med ekipami, ki so ostale brez končnice in si s slabšim izkupičkom želijo zagotoviti večje možnosti na prihajajočem naboru. 

Prav tako je zelo priročno izpustil podatek, da ima Dallas na računu več zmag kot Atlanta (32 > 29) in da je individualna statistika še vedno na strani Slovenca, ki za Youngom zaostaja samo po številu asistenc.

Dončić je sicer prvi strelec, skakalec in podajalec svojega moštva.

luka dončić trae young Napoved Šport Strokovnjaki so izbrali dobitnike nagrad v ligi NBA
Komentarjev 6
  • Alex Vnučec 21:56 09.april 2019.

    Da ma takega košarkaša kot je Dončič si lahk sam prste oblizuje

  • minimaxi 05:46 09.april 2019.

    Omenjeni so vsi črni kot oglje in jasno, da ne bodo podprli nek8ga, ki je bel kot sneg. To je pač črni rasizem

  • Boštjan Bratina 21:28 08.april 2019.

    Nepomembna izjava nekega podpovprečnega trenerja - pač se težko sprijazni, da neki beli igralec bolje igra od v nebo poskakujočih temnopoltih. Košarkaški IQ bo vedno premagal atletskost pa če se vsi taki tiči na glavo postavijo.

Sorodne novice