Šport > Košarka
4924 ogledov

Young opleta z jezikom, Dončić modro tiho

trae young luka dončić
Slovencu se po napovedih strokovnjakov nasmiha nagrada za novinca leta, a njegov tekmec ne namerava vreči puške v koruzo.

Ne Luka Dončić ne Trae Young letos ne bosta dobila priložnosti za dokazovanje v končnici. Dallas bo do konca rednega dela odigral tri tekme, Atlanta še eno manj. Po mnenju strokovnjakov športne mreže ESPN je dvoboj za naziv novinec leta (ROY) odločen. Priznanje bo romalo v roke slovenskega čudežnega dečka, ki ga rival ne glede na razplet sezone ne more več izriniti s prestola.

luka dončić trae young Napoved Šport Strokovnjaki so izbrali dobitnike nagrad v ligi NBA

Toda Young ni izgubil upanja, pri tem pa ga spodbuja tudi delni lastnik njegovega moštva Grant Hill. "Vsake toliko sem mu med sezono pošiljal spodbudna sporočila. 'Ne predaj se, bori se za nagrado'. Do konca je še veliko časa. Upoštevaj navodila trenerja. Ne popuščaj. Za primer sem navedel Jasona Kidda," je povedal upokojeni košarkar.

Grant Hill je bil v sezoni 1994/1995 favorit za priznanje novinec leta, a si je ga je na koncu delil z Jasonom Kiddom, ki je zablestel v drugi polovici.

Dončić je igral vrhunsko od začetka do konca sezone, Young pa je navduševal predvsem v drugem delu. Zvezdnik Atlante je najuspešnejši novinec po številu tekem z več kot 30 točkami (9), dosegel pa je kar 29 dvojnih dvojčkov.

"Mislim, da sem odigral zelo dobro sezono. Upam sem, da bomo obudili Atlanto, in verjamem, da nam je to uspelo," je povedal košarkar, ki so se ga črne napovedi pred sezono močno dotaknile. "Vsem sem želel dokazati, da se motijo. Prebiral sem članke, da nimam možnosti za zmago. Še vedno razmišljam o tem," je dodal.

"Nagrada se podeljuje glede na celotno sezono. Na začetku so vsi govorili, da je novinec leta Dončić. In to zasluženo. Igral je zelo dobro, jaz pa ne. V drugem delu se je zgodba obrnila. Kot kaže, je to nagrada za dober začetek sezone. Če bodo ljudje glasovali na tej osnovi, potem bo zelo težko. Če pogledamo celotno sezono, sva si precej bližje, kot nekateri mislijo," je prepričan Young.

Dončić za razliko od Younga o nagradi ne želi razpredati. "Ne bi rad govoril o tem. Temu se posveča preveč pozornosti. Rad bi se samo osredotočil na naslednjo tekmo," je povedal ameriškim novinarjem.

Komentarjev 3
  • Avatar 3Kurbe2Drevesa
    3Kurbe2Drevesa 15:50 06.april 2019.

    Če pogledamo celotno sezono, sta si precej narazen mr. Young. Luka bo dobil nagrado ravno na podlagi predstav celotne sezone. Konsistenten, umirjen, osredotočen na igro in, kot je že omenila Terezija03, zrel.

  • terezija03 15:28 06.april 2019.

    Naš favorit se je izkazal in dokazal, da si zasluži nagrado za najboljšega novinca leta. Tudi naša intuicija temu pritrjuje!!! Všeč mi je pa Lukov zrel odnos ... res, bistveno je osredotočiti se na tekme😉🙂

  • milovan 15:11 06.april 2019.

    Se je ze zacela ameriska kuhinja! Vse, samo da Luka ne dobi nagrade ROY!!!

Sorodne novice