Šport > Košarka
818 ogledov

Le še to je rešitev za Dragića

goran dragić
Miami Heat ima le še malo možnosti za preboj v končnico lige NBA.

Košarkarji Miami Heat na zadnjih dveh tekmah rednega dela sezone NBA potrebujejo dve zmagi in hkrati dva poraza Detroita, sicer bodo še drugič v zadnjih treh sezonah zgrešili uvrstitev v končnico. Goran Dragić bo s soigralci v sredo gostil Philadelphio, nato naslednji dan gostoval pri Brooklynu, Detroit pa se bo pomeril z Memphisom in New Yorkom.

Glede na to, da ima Detroit vse v svojih rokah in da ga čakata tekmeca, ki nimata več možnosti za končnico, je očitno, da bo Dwyane Wade v sredo odigral svojo zadnjo tekmo pred domačo publiko. Celo komisar lige NBA Adam Silver se mu je prek Twitterja že zahvalil za vse, kar je naredil v 16-letni karieri, in mu sporočil: "Vidimo se v Springfieldu." Tam je namreč sedež dvorane slavnih, kjer bo trikratni prvak lige zagotovo dobil svoje mesto.

Miami je imel končnico v svojih rokah, vendar je izgubil zadnje štiri tekme v nizu. Prav zadnjo v Torontu po podaljšku in potem, ko je imel v določenem trenutku že 13 točk prednosti. Ob tem je imel še srečo, da je Charlotte ugnal Detroit, sicer bi bil že danes brez možnosti za tako želeno osmo mesto.

trae young luka dončić Ni predaje Šport Young opleta z jezikom, Dončić modro tiho

V ligi NBA so sicer odprta le še tri mesta za končnico: Detroit, Charlotte ali Miami. Sinoči sta si nadaljevanje prvenstva po 13. aprilu zagotovila Brooklyn in Orlando. Nets prvič po 2015, Orlando pa je bil nazadnje med 16 najboljšimi leta 2012. Poleg teh dveh ekip so z vzhoda v končnici še Milwaukee, Toronto, Philadelphia, Boston ter Indiana.

Golden State Warriors so premagali Los Angeles Clippers in si s 56. zmago zagotovili prvo mesto na zahodu, kjer so hkrati že znani vsi udeleženci končnice - Denver, Portland, Houston, Utah, LA Clippers, Oklahoma City in San Antonio.

Med njimi seveda ni Dallasa, ki je v Memphisu zmagal po podaljšku in brez pomoči Luke Dončića. Mavericks, ki bodo očitno končali kot druga ali tretja najslabša ekipa na zahodu, do konca čaka še domači obračun s Phoenixom ter gostovanje pri San Antoniu. Če Dončić ne bo več obul športnih copat, bo sezono končal s povprečjem 21,2 točke, 7,7 skoka in 5,9 podaje na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice