Šport > Košarka
5660 ogledov

Tako se je Dončić poklonil velikemu Nowitzkemu

luka dončić Epa
Eden najboljših košarkarjev vseh časov je odigral zadnjo tekmo pred domačimi navijači.

Nemški košarkarski veteran Dirk Nowitzki, šesti najboljši strelec lige NBA, je odigral zadnjo tekmo pred domačimi navijači v American Airlines Centru. Štiridesetletnik, ki je v karieri osvojil tako šampionski prstan kot priznanje MVP, se je poslovil s 30 točkami, osmimi skoki in tremi podajami ter tako ob Luki Dončiću, ki je vpisal še osmi trojni dvojček v sezoni, odigral ključno vlogo pri zmagi nad Phoenix Suns (120:109).

luka dončić dirk nowitzki NBA Šport Dončić prehitel enega največjih, smola za Dragića

Dončić je na tekmi zaigral s prav posebnimi copati, katere je krasila podoba nemškega superzvezdnika. S tem se je svojemu soigralci in prijatelju poklonil ob koncu več kot dve desetletji trajajoče kariere.

Nowitzki je v ligo NBA vstopil daljnefga leta 1998, ko se Dončić sploh še ni rodil. "Ogromno je naredil za NBA. Dandanes si vsak visok košarkar želi zadevati trojke. Zasluge gredo Dirku. Zasluži si vsa priznanja," je legendo v pokoj pospremil Dončić.

Slovenski košakrar je bil iskreno vesel odlične predstave legendarnega Nemca. Po eni izmed akcij, v kateri je Nowitzki žogo zabil skozi obroč, je poskakoval kot majhen otrok. "Mi vsi smo Luka Dončić," so se njegovemu slavju pridružili pri SportsDays Mavs.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.